8 X makkelijke en heerlijke hoofdgerecht voor kerst
Een indrukwekkend hoofdgerecht voor Kerst hoeft niet moeilijk te zijn of heel lang te duren om te maken. Met deze recepten ben je zeker dat de smaak goed zit én sta je geen uren in de keuken te preppen. Er is voor ieders wat wils, met vlezige en vegetarische recepten! Ga eens voor een wildstoverij of het braden van een hele kip. Vind je dat wat te uitdagend? Dan kan krokant gebakken kippenbillen met een romig sausje weer net iets voor jou zijn.
Ook voor de vegetariërs heb je keuze te over voor je hoofdgerecht voor Kerst. Kies voor een vegetarische klassieker – zoals de veggie vol-au-vent – of ga voor een gerecht met groenten in de hoofdrol zoals de groentestaart of gevulde pompoen. Inspiratie genoeg en voor ieders wat wils dus. Smakelijk! X Ellen
Snij je groenten op voorhand, dan hoef je de dag zelf enkel de oven nog aan het werk te zetten. Een heerlijk recept voor een kruidige kip met smaakvolle marinade en gegrilde wintergroenten uit de oven.
Een ware feestklassieker maar in een vegetarisch jasje gestoken. Een ideaal (vegetarisch) hoofdgerecht ovor kerst. Ik deel mijn favoriete vervangvleesjes en dé tips om je vol-au-vent even smaakvol en 'vlezig' te krijgen als de klassieke versie.
Wil je graag wild serveren als hoofdgerecht met kerst? Dan is deze stoverij echt iets voor jou. Geen moeilijke bereidingswijzen, maar gewoon alles in de pan en sudderen maar. Des te langer, des te beter. Ideaal ook om op voorhand te bereiden.
Een taart om mee uit te pakken! Prachtige laagjes van beetgare wintergroenten samen in een smaakvolle taart. Bereid de taart op voorhand voor, steek in de oven en klaar is kees.
Een hele kip wat te uitdagend als hoofdgerecht voor kerst? Geen probleem! Deze romige kip uit de oven is minstens even lekker. Heerlijk sappig en smaakvol met een romige saus die rechtstreeks in de ovenschaal gemaakt wordt. Ideaal, want zo heb je weer wat minder afwas.
Een groentenrijk vegetarisch alternatief maar toch met alle typische kerstsmaken? Het kan met deze gevulde pompoen met parelcouscous. Maak de pompoen en pareldcouscous al op voorhand, dan hoef je enkel alles nog even terug opwarmen voor het serveren.
Een kalkoenrollade is op en top Kerst! Ik maak hem met ham en een heerlijke vulling van butternut, appel en walnoten. De verscheidene texturen maken het een interessant en smaakvol hoofdgerecht.
Ik maakte dit gerechtje op de barbecue, maar in de oven is dit gerecht even lekker; Heerlijk sappig varkenshaasje met gegrilde appel, witloof met spek en gepofte aardappel. Goddelijk lekker!
Maak je iets van de Kokerellen kerstmenu? Laat het me dan zeker weten via Instagram of laat een reactie en rating achter onder het desbetreffende recept.