3 x gezonde bagel toppings

3 x gezonde bagel toppings

Zit jij ook zo snel vast in een ‘eetroutine’? Neem je altijd dat kommetje cornflakes ‘s morgens, ‘s middags een boke met kaas en ‘s avonds elke week spaghetti? Dan is Kokerellen er om je steeds van de nodige inspiratie te voorzien, zonder veel extra werk. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een bagel als ontbijt, lunch of lichte avondmaaltijd?

Ik werd door New York Bakery uitgedaagd om een originele topping te bedenken voor een bagel. Ik dacht: dat moet wel lukken. Dus bedacht ik er gelijk drie! Deze drie toppings zorgen er niet alleen voor dat je een heerlijk maal op tafel zet, maar ook voor een gezond en gemakkelijk beleg met alle nodige voedingsstoffen!

De full option ontbijt bagel

3 x gezonde bagel toppings

Een heerlijke bagels belegt met alles van een full option ontbijtje. Serveer met een gepocheerd ei (ik leg in het recept uit hoe je dit doet) of kies voor een spiegelei als je dat liever hebt. Ideaal voor een rustige ochtend!

De full option ontbijt bagel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 New York Bakery bagels
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • een handjevol spinazie
  • 2 eieren

Instructies

  • Snij de bagels doormidden en toast in de broodrooster of leg even onder de grill.
  • Breek de eieren apart in een klein kommetje.
  • Breng een kleine kookpot 3/4de gevuld met water aan de kook. Laat zachtjes koken (kleine bubbeltjes) en maak met de achterkant van een houten lepel een draaikolk door snel in het water rond te draaien.
  • Giet het ei voorzichtig in het midden van de pot en kook voor 1,5 – 2 minuten. Des te verser het ei, des te steviger zal het eiwit rond het eigeel nestelen.
  • Haal het ei uit het water met een scheplepel met gaatjes erin en laat even uitlekken. Herhaal met het tweede ei.
  • Snij de tomaat in plakjes, halveer de avocado en snij in dunne reepjes.
  • Beleg je bagel met wat spinazieblaadjes, tomaat en avocado en werk af met het gepocheerd ei. Kruid met peper en zout. Serveer meteen.

De spicy lunch bagel

Als lunchbagel kies ik voor een homemade heerlijke licht pikante eiersalade, die we lichter maken door de helft van de mayo door plattekaas te vervangen. Je proeft dat totaal niet! Serveer eventueel met een groen slaatje.

3 x gezonde bagel toppings

De spicy lunch bagel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 New York Bakery bagels
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel mayonnaise
  • 1 eetlepel plattekaas of Griekse yoghurt
  • een handjevol peterselie
  • 1/2de tl (gerookt) paprikapoeder of gemalen chilivlokken

Instructies

  • Snij de bagels doormidden en toast in de broodrooster of leg even onder de grill.
  • Kook de eieren in kokend water voor 11 minuten.
  • Giet ze af en spoel onder koud water tot ze niet meer warm zijn.
  • Pel ze en prak met een vork fijn.
  • Hak de peterselie fijn en meng onder de eieren samen met de mayonnaise, plattekaas en het paprikapoeder. Kruid goed met peper en zout.
  • Serveer de eierslade op de bagel, eventueel met wat sla of waterkers of bewaar in de koelkast tot je gaat eten.

De zomerse dinner bagel

Een bagel kan ook een heerlijke picknick bij zonsondergang maal zijn of om op je terrasje of in de tuin te nuttigen. Leg eventueel – als je toch aan het barbecuen bent – wat groentjes en de kip op de grill om deze bagel mee te beleggen of rooster ze in de oven. Of je de hummus zelf maakt, dat is aan jou de keuze. :)

3 x gezonde bagel toppings

De zomerse dinner bagel

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 New York Bakery bagels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • 4 el hummus
  • 1 grote kipfilet optioneel

Instructies

  • Snij de bagels doormidden en toast in de broodrooster of leg even onder de grill.
  • Leg alle groentes op de BBQ of verwarm ander de oven voor op 220°C.
  • Snij de rode paprika in dunne reepjes, de courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter.
  • Meng de groentes met een eetlepel olijfolie, de provencaalse kruiden en peper en zout. Verdeel over een bakplaat en zet in de oven voor 20-25 minuten.
  • Bak de kipfilet op de barbecue of anders gaar in een pan. Kruid met peper en zout.
  • Laat de groentes en kipfilet even afkoelen. Snij de kip in plakjes.
  • Besmeer de bagel royaal met hummus en verdeel hierop de kip en de groentes. Smakelijk!

Hopelijk proberen jullie één van deze drie heerlijke toppings uit. Vergeet hier dan zeker geen comment na te laten of tag me op Facebook (@kokerellenblog) of op Instagram (@kokerellen)!

You may also like



1 thought on “3 x gezonde bagel toppings”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept