Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Broodpudding is iets van de oude stempel, maar het is helemaal terug van weggeweest. Daar ben ik alleen maar blij om! Hoera voor receptjes die tegen voedselverspilling zijn! Oude sneetjes brood blijven vaak lang liggen en worden in veel gezinnen uiteindelijk weggegooid maar dankzij een broodpudding-receptje krijgen ze een nieuw leven. Als je deze broodpudding met banaan maakt, maak je er bovendien een heerlijk en gezond ontbijtje of snack van. We gebruiken namelijk in dit recept geen toegevoegde suiker (buiten wat fijngehakte chocolade), maar al het zoete komt van rijpe bananen. Nog zo’n product dat al te vaak in de vuilbak beland. Is je banaan donkergeel met veel bruine vlekken? Gooi ze dan niet weg, maar maak er deze heerlijke broodpudding mee!

Voor dit basisrecept heb je niet veel ingredi├źnten nodig, maar je kan uiteraard nog allerlei lekkers toevoegen. Zo zouden gehakte walnoten, stukjes gedroogd fruit of wat kokosschilfers er perfect bij passen. Wil je trouwens je receptje net iets decadenter maken, met nog meer smaak? Voeg dan een zakje puddingpoeder toe aan het deeg en meng goed. Hierdoor krijgt de broodpudding wat extra body en transformeer je dit gerechtje om tot een heerlijk dessert.

Gezonde broodpudding met banaan & chocolade

Ingredi├źnten

  • 1 klein brood (400g)
  • 4 eieren
  • 200ml melk
  • 3-4 rijpe bananen (des te rijper, des te beter)
  • 50g chocoladedruppels, of plak in stukjes gehakt

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Doe de rijpe bananen in een kom en blend met een staafmixer tot een fijne puree.
  3. Doe de eieren en de melk erbij en mix goed.
  4. Snij het brood in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  5. Doe het brood bij de bananen en meng alles goed. Laat het brood het mengsel 10 minuten absorberen.
  6. Meng alles nog even goed door en voeg nu de chocoladedruppels of gehakte chocolade toe.
  7. Doe het deeg in een bakvorm ingevet met boter en zet voor 30-35 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is en het deeg niet meer vochtig is.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *