Eerste hulp bij overrijpe bananen

Oh bananen wat zijn jullie lekker! En dan hoor ik nog van mensen dat zij bananen nogal snel in de vuilbak gooien als ze bruine vlekjes beginnen te krijgen. Noooo! STOP! Halt! You are throwing away gold! Haha, oké niet zo serieus maar toch. Kan je geloven dat ik zelfs wacht tot mijn bananen zo bruin zijn? Waarom? Om één van volgende heerlijke receptjes te maken waar je (over)rijpe bananen voor nodig hebt!

1. Bananenbrood

Gezond, gemakkelijk en snel bananenbrood met maar 5 ingrediënten op Kokerellen

Obviously één van mijn favorieten en wist je dat je voor dit brood (het is meer een cake eigenijk) maar vijf ingrediënten nodig hebt? Zo gemakkelijk en zo snel de oven in dat je voor je het weet zit te smullen en dat zonder schuldgevoel. Des te bruiner je bananen, des te zoeter je cake aangezien er voor de rest geen toegevoegde suikers inzitten.

2. Havermoutkoekjes met maar 2 ingrediënten

Havermoutkoekjes met maar twee ingrediënten, banaan, lekker snel gemakkelijk en gezond

Als je deze nog niet hebt gemaakt, doen. You are missing out! Deze heerlijke healthy treats kan je niet weerstaan en dat is ook voor niets nodig. Het enige wat er in zit zijn havermout en rijpe bananen dus geloof mij, je hebt niet alleen heerlijk gesmuld maar ook nog eens een heleboel goede voedingsstoffen (en fruit!) binnen.

3. Smoothie met banaan, appel en gember

bnaan-1-3

Gemberlovers, attack! Voor diegenen die in de zomer liever een frisse smoothie drinken als ontbijt of tussendoortje is dit een ideale gelegenheid om wat oude overrijpe bananen op te maken. Een extra trucje: snij je banaan in schijfjes en vries deze in. Je smoothie zal er nog creamy-er door worden en heerlijk fris zijn zonder ijs te moeten toevoegen.

4. Banaanpannenkoeken

bnaan-1-2

Pannenkoeken bestaande uit 2 ingrediënten? Ja hoor het kan! Deze heerlijke fluffy minipannekoekjes doen je vergeten dat je eigenlijk alleen maar gezond aan het eten bent. En dat is nu toch nét precies wat je wil bij gezond eten, toch? Mooi meegenomen als je het mij vraagt. De volgende keer dat je die bruine banaan in de gaten krijgt, haal jij vast en zeker ook een eitje boven om deze heerlijke pannenkoeken te maken, niet? ;)

5. Smoothiebowl

smoothiebowlr

Take your smoothie to a whole new level! Deze smoothiebowl is een dikkere variant van een gewone smoothie die je met een lepel eet. Het leuke eraan? Je kan écht crazy loco gaan met de toppings (daar hou ik van!). Experimenteer er dus gerust op los. Met een frisse en fruitige smoothiebowl start je de dag gegarandeerd met succes!

6. Stevige ontbijtkoeken

IMG_7559 copy

Ben jij meer iemand die graag die 5 extra minuten in bed blijft liggen ’s ochtends? Dan zal je waarschijnlijk ook regelmatig je ontbijt on the go eten of zelfs overslaan! Niet zo verstandig als je het mij vraagt. Deze ontbijtkoeken (ja, het zijn kanjers!) zijn dan ook de perfecte oplossing. Maak ze in het weekend, vries ze in en haal er ’s ochtends eentje uit tijdens je wandeling naar de voordeur en breakfast is served!

7. Ontbijtcake

Gezonde, snelle en gemakkelijke cake in a mug als ontbijt op Kokerellen

3 ingrediënten, that’s all! Meer heb je niet nodig om gewoon in 1 minuut een heerlijke ontbijtcake op je bord te toveren. Heerlijk als je van iets warms houdt ’s ochtends of gewoon een echte cake liefhebber bent (en geef toe, wie is dat nu niet?).

8. Mueslikommetjes

Muesli_kommetjes (1 of 1)-3

Last but not least, kunnen de mueslikommetjes ook niet ontbreken. Ik postte ze nog maar recentelijk op de blog, maar ze behoren nu al tot mijn persoonlijke favorieten! Heerlijk fris en fruitig en perfect aan te passen aan de smaken die je zelf lekker vindt. Wil je eens indruk maken bij je gezinsleden of op een brunch voor vrienden? Met deze cups is je succes gegarandeerd! Zo, hopelijk heb je wat inspiratie kunnen opdoen in deze -best al wel lange- lijst! Nu wil ik van jullie weten: wat doen jullie met overrijpe bananen? Wat is jullie go-to receptje om ze op te maken? Ik ben altijd nog op zoek naar nieuwe inspiratie!

Nog goesting?

snel bladerdeeghapje
Kooktips

9 snelle & makkelijke bladerdeeghapjes

champignons bakken
Kooktips

How to: champignons bakken in 5 stappen

eenpansgerecht airfryer
Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

pannenkoeken plank lowres 1
Planken
00:40

Ontbijt pannenkoeken plank

mijn favoriete kruiden 2
Kooktips
00:40

Mijn top 5 meest gebruikte kruiden

brooddoos inspiratie
Lunch
00:10

3 x eenvoudige brooddoos inspiratie

pompoen pannenkoeken
Kooktips
00:10

How to: Pompoen roosteren in 5 eenvoudige stappen

champignons
Kooktips
00:10

De champignon - groente in de kijker