Bladerdeeghapjes! iedereen wil bladerdeeghapjes! :) Bladerdeeg, een veelgeprezen deeg dat bekend staat om zijn luchtige textuur en veelzijdigheid in de keuken, vormt de basis van een scala aan heerlijke lekkernijen. Of je nu een feestelijk bijgerecht voorbereidt, een snack voor een gezellige avond wilt maken of gewoonweg zin hebt in iets lekkers, deze blogpost staat boordevol inspiratie.
We hebben zorgvuldig 9 verrukkelijke bladerdeeghapjes verzameld die je gasten versteld zullen doen staan. Van hartig tot zoet, van klassieke favorieten tot nieuwe creatieve combinaties, deze hapjes zullen je laten zien hoe veelzijdig bladerdeeg kan zijn.
Bladerdeeghapjes, voor ieder wat wils
Bladerdeeghapjes zijn veelzijdige lekkernijen die zowel eenvoudig te bereiden als verrukkelijk zijn. Met hun knapperige textuur en talloze vullingen zijn deze hapjes perfect voor feestjes, als tussendoortje of als smakelijke toevoeging aan je maaltijd. In deze gids delen we eenvoudige recepten voor verrukkelijke bladerdeeghapjes die zeker in de smaak zullen vallen.
Benieuwd naar eenvoudige recepten die je in een handomdraai kunt maken? Deze bladerdeeghapjes zien er prachtig uit maar zijn echt niet moeilijk om te maken. Hoe dan ook, lees gezellig mee terwijl we je meenemen op een smaakvolle reis door deze 9 overheerlijke en makkelijke bladerdeeghapjes. Laat je inspireren en ontdek nieuwe favorieten voor elk seizoen en elke gelegenheid!
De Basis van Bladerdeeg
Bladerdeeg, een licht en luchtig deeg met ontelbare mogelijkheden, vormt de basis van deze hapjes. Gemaakt van vele dunne laagjes deeg en boter die bij het bakken uitzetten, ontstaat die kenmerkende knapperige textuur. Bladerdeeg is verkrijgbaar in de meeste supermarkten in verschillende vormen, zoals vellen of voorgevormde cups, waardoor het gemakkelijk is om te gebruiken. Goedkopere (huis)merken gebruiken vaak plantaardige olie voor het maken van hun deeg, zodat het lactosevrij is van nature. Je kan ook bladerdeeg uit de diepvriezer gebruiken, dit zijn dan vaak vierkante plakjes.
1. Feestelijke krans van worstenbroodjes
Krans van worstenbroodjes. Klassieke hapjes omtoveren tot feestelijke partypoppers? Eén van mijn favoriete bezigheden! Zo zie ik al jarenlang worstenbroodjes passeren op social events van zelfgemaakte, tot zelf gekochte, met een heleboel varianten tussenin. In dit recept vorm ik de worstenbroodjes van een klassiek maar traditioneel hapje om tot een showstopper van formaat. En gelukkig … Lees meerLees verder
2. Snel bladerdeeghapje met burrata en parmaham
Een snel bladerdeeghapje nodig om je volgende aperitief mee te beginnen? I’ve got you! Dit bladerdeeghapje omvat alle smaken van de zomer: heerlijke frisse en rijpe tomaten, kruidige pesto, zoute krokantgebakken parmaham, pittige peperige rucola en heerlijk zachte en romige burrata. Wat wil een mens nog meer? :) Snel bladerdeeghapje in minder dan 20 minuten … Lees meerLees verder
3. Bladerdeeghapje met spicy kip
Bladerdeeghapjes, het blijft een topper voor de feestdagen. Geef er een Aziatische twist aan met dit recept voor bladerdeeghapje met kip, spicy kip met yakitori saus. Zo eenvoudig om te maken en in minder dan dertig minuten kan je ze op tafel hebben staan. Of bereid ze op voorhand voor, dan moet je ze enkel … Lees meerLees verder
4. Kerstmenu: bladerdeeghapje met Faux Gras
Brrr.. het is koud! Onze verwarming begaf het vorige week donderdag, dus ik zit hier naast een elektrisch vuurtje mijn blogpost uit te schrijven! :) Thank god voor wollen sokken! In aanvulling van de laatste post, heb ik met jullie nog een tweede hapje perfect voor de feestdagen: dit bladerdeeghapje met Faux Gras. Wat is … Lees meerLees verder
5. Kaasstengels
Kaasstengels zijn écht de gemakkelijkste hapjes om te maken. Ze vergen amper een paar minuten om te maken en ze zijn overheerlijk zo vers uit de oven. Maak er lekker veel in één keer, ik garandeer dat ze snel verorberd zullen worden. Tijdens een feestje wil ik altijd graag wat zelfgemaakte hapjes op tafel kunnen … Lees meerLees verder
6. Hapje met brie, peer & mosterd
Hapje met brie, peer & mosterd. Daarvoor wil je toch NU naar je keuken rennen en ze klaar maken. Toch?! :) Zeker nu de feestdagen stilletjes aan voor de deur staan. Het hoogtepunt van de winter als je het mij vraagt. Vier dat dan met wat lekkere hapjes. Succes gegarandeerd! Hoe kan je zo’n smaakbommetje … Lees meerLees verder
7. Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie
Deze wieltjes smaken nog 10 keer zo lekker dan ze er uit zien. Ik probeerde deze bladerdeeghapjes voor het eerst met kerstavond. Ik hou van ricotta (moest je het nog niet doorhebben) en de combinatie met spinazie is altijd een winnaar. Ik vond het alvast heerlijk en mijn gasten dachten er net hetzelfde over! Dit … Lees meerLees verder
8. Vegetarisch worstenbroodje
Als dit vegetarisch worstenbroodje je geen reden geven om een feestje te geven, dan weet ik het ook niet meer! Als ik eerlijk ben: I love a good party. Ik hou ervan om mensen uit te nodigen, gezellig samen aan tafel of in de zetel te zitten en goede gesprekken te voeren (met een glas … Lees meerLees verder
9. Pizzawieltjes (EK hapje)
Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Nina.be (onderdeel van hln.be) om een aantal hapjes te bedenken die leuk binnen het voetbalthema van het huidige EK zouden passen. Het liefst van al moesten ze snel en gemakkelijk zijn, dus ik wist dat deze vraag meteen in mijn kraam paste! Omdat ik niet kon kiezen … Lees meerLees verder
10. Pizzastengels
Wat ik nog graag doe naast koken? Having people over! Ik hou ervan om mensen uit te nodigen en samen te borrelen, een filmpje te kijken of een lekker maaltje te nuttigen. Er gaat geen week zonder visite voorbij en that’s just the way I like it!De klassieke kaastengels Uiteraard hoort er bij bezoek ook altijd een … Lees meerLees verder
Vul je aanbod van bladerdeeghapjes aan met andere heerlijke hapjes voor Kerst en je feestelijke avond kan niet meer stuk.
Maak je iets van de Kokerellen kerstmenu? Laat het me dan zeker weten via Instagram of laat een reactie en rating achter onder het desbetreffende recept.