Over ons

Van kokeneteke spelen als kind tot de realisatie van mijn eigen blog die eind 2014 het levenslicht zag; een hele periode waarin het geklieder in de keuken een zoektocht werd naar een gezondere levensstijl en stillaan uitgroeide tot een passie voor lekker en voedzaam eten. Zo begon ik gaandeweg te dromen van ‘Kokerellen’… 

profielfoto ellen - over ons

Hoe is het zover gekomen…

Zoals bij elke nieuwe uitdaging kwam er vooraf natuurlijk veel denkwerk en voorbereiding aan te pas. Ik vond het heerlijk om op dit eitje te broeden maar uiteraard waren er ook twijfels… Het alom bekende klassieke aanbod foodnews was immers al gigantisch en maakte het niet evident om origineel en boeiend uit de hoek te komen. Toch bleek mijn minimalistische stijl van koken meteen aan te slaan! Het idee om dit gegeven creatief vorm te geven door de openbloeiende wereld van foodblogs- en vlogs in te duiken, was de kers op de taart! Dit was mijn eigen kleine oerknal…

En kijk, ondertussen werd mijn receptenwebsite door veel zorg en liefde omringd en is ‘Kokerellen’ uitgegroeid tot een nagenoeg flinke tiener (in 2024!) die staat te popelen om zich verder te ontwikkelen.

Iedere telg is uniek en zo wil ik jullie met ‘Kokerellen’ vernieuwende, smakelijke, makkelijke en kwaliteitsvolle gerechten aanreiken. Hierbij vind ik het ook heel fijn om antwoorden te bieden op veelgestelde vragen over ingrediënten, bereidingswijzen, kookgerei en manieren om zonder al te veel gedoe een smakelijk gerecht op tafel te toveren… Het kan toch altijd nog net iets simpeler en sneller, toch?

Wat schaft mijn potje zoal?

In mijn wekelijkse blogposts vind je gezonde, gevarieerde no-nonsense recepten die in het hectische leven vandaag de dag bij veel mensen erg welkom zijn. Geen eindeloze ingrediëntenlijsten met moeilijk vindbare producten… wel lekker, snel en voedzaam eten boordevol verse groenten die goed zijn voor het lijf en lief voor het gemoed.

Ik ben gek op de traditionele keuken maar vind het ook uitdagend en fun om een nieuwe draai te geven aan die ‘oude bekenden’. Ik stel ook graag verrassende combinaties samen door te experimenteren met het steeds rijker wordend aanbod van (wereldse) etenswaren in de supermarkt en heerlijke streekproducten uit de korte keten.  

Wie is Ellen van Kokerellen?

Ik ben niet alleen mama van deze foodblog en een paar inspirerende kookboeken (‘the Breakfast Club’ en ‘Gezellig Kokerellen’) maar samen met Mr. Kokerellen ook ouder van 2 prachtige kinderen van vlees en bloed. Zeker voor onze dochter Anna en zoontje Mil vind ik het superbelangrijk om yummie healthy food te koken waarvan ze heerlijk kunnen smullen. Of ze alles altijd opeten laten we netjes in het midden…

Als je gebeten bent door iets, is het fantastisch dat te kunnen delen met mensen die je graag ziet. ’t Is voor mij dan ook een groot geluk dat te kunnen doen met mijn gezin, familie en vriendenkring. Samen genieten van lekker eten, fijne gesprekken voeren en ideeën uitwisselen over smaken en bereidingen vormt voor mij een belangrijke bron van inspiratie en is bovenal ook erg gezellig!

Het koken, het schrijven, mijn gezin, social life… noem mij gerust een bezige bij. Om mijn dagelijkse leven een beetje in balans te houden en mijn hoofd wat rust te gunnen, trek ik al eens graag de natuur in, ga ik sporten of kruip ik met een goed boek en wat zelfgemaakte Oreo-truffels thuis in de zetel bij onze katten Lily en Peach…

Mijn passie, ondertussen mijn job!

In september 2016 bereikte ik met Kokerellen een eerste mijlpaal door er officieel mijn deeltijdse job van te maken. Super dankbaar en gedreven verder gesurft op hetzelfde elan, ben ik sinds begin 2021 fulltime aan de slag met mijn droomcreatie. 

Ik neem jullie graag mee op avontuur in de wereld van Kokerellen om al dat lekkers, leuke weetjes, toffe tips en mijn persoonlijke ervaringen en bevindingen te ontdekken. 

Weet me te vinden!

Hey! Heb je vragen of opmerkingen over het gebruik van de website of over een specifiek recept? Stuur dan gerust een mailtje naar ellen@kokerellen.be of laat een comment achter onder het gerechtje in kwestie. Ik streef ernaar om je binnen de 48u een antwoord te sturen.

Samenwerken met Kokerellen?

Ik steek ook graag de koppen bij elkaar om jouw bedrijf van een op maat gemaakte uitstraling te voorzien door unieke en opvallende foodinhoud aan te leveren. Hierbij kan je rekenen op een engagement waarbij de puntjes op de i worden gezet. Na bijna 10 jaar met heel wat klanten te hebben samengewerkt, ben ik ondertussen best wel sterk in het creeën van een mooie meerwaarde voor jouw business.

Via een samenwerking onder de noemer ‘blogpost’ krijg je tailormade content met gedetailleerde recepten, complementaire teksten voorzien van de nodige linkjes en mooie sprekende foto’s. Dit kan indien gewenst, uitgebreid worden met het maken van een kookvideo, het uitwerken van social media posts of het lanceren van winacties… Hiernaast leef ik mijn creatief kantje ook graag uit als foodstyliste en door vakkundig foodfoto’s te maken van jouw projecten. Ik zie je graag verschijnen in mijn mailbox:

Tot binnenkort!

Groetjes, Ellen 

Samenwerken
profielfoto ellen - over ons
cover gezellig kokerellen lowres 1

Gezellig Kokerellen

Minder tijd in de keuken, meer tijd aan tafel!

Evenwichtig en lekker eten, of het nu een snelle hap is of een dampende ovenschotel, iedereen houdt er van. Het liefst van al in goed gezelschap. Maar hoe begin je eraan zonder stress, ‘ontplofte’ keuken of hoogstaande culinaire voorkennis?

In vijf hoofdstukken deel ik meer dan 80 overheerlijke recepten en handige tricks voor elke gelegenheid om

  • die Monday blues van je gezin te verjagen,
  • je vrienden van heerlijke happekes te voorzien,
  • een familiefestijn te organiseren,
  • te scoren op een date night,
  • een bordje comfort food te bereiden met een maximum aan me time!
Koop hier het kookboek

Kokerellen in cijfers

41k+

volgers op Instagram

2

kookboeken uitgebracht

7k+

volgers op Pinterest

218k

Unieke paginabezoeken december 2023

3k+

nieuwsbrief abonnees