4.48 van 23 beoordelingen

Super simpele paprika soep met courgette

Paprika soep met courgette. Terwijl ik deze blogpost uittyp, regent het buiten pijpenstelen. Het kan dus elke dag van de laatste maand geweest zijn, haha! Nee maar even serieus, ik word er niet echt vrolijk van. Gelukkig zijn er genoeg dingen die me opvrolijken. Zoals mijn dochter van 2,5 die mij ineens Mami noemt i.p.v. mama, mijn kat Lily die hier op mijn schoot ligt of een kommetje lekkere soep. Want zeg nu zelf, niets smaakt zo goed als een zalige stomende kom boordevol groenten die je van binnenuit opwarmt.

Eén van mijn goede voornemens voor 2021 was om altijd een soepje in huis te hebben. Drink tussendoor en kom en je bent al zeker dat je je basisbehoefte aan groenten binnen hebt. Ideaal als mijn dochter uitgehongerd thuis komt van school, want anders zijn het drie pakken koeken met als gevolg een volle maag wanneer we aan tafel gaan.

Via mijn Instagram deel ik regelmatig hoe ik mijn soepjes maak, het hoeft totaal niet moeilijk te zijn. Een van de meest gestelde vragen is waarom ik niet altijd start met ui en look. Ten eerste zijn dat de minst leuke groenten die er zijn om te snijden (vind ik) en ten tweede zitten er al heel veel kruiden in de bouillon die ik toevoeg dus ik vind het niet altijd nodig. Heb je de tijd en zin om eens een traantje te verpinken, het zal je soep natuurlijk alleen maar ten goede komen. Maar is het altijd nodig om eens soepje lekker te doen smaken? Ik vind van niet!

paprika soep met courgette

Paprika soep: wat heb je nodig?

Voor deze soep gebruik ik als grootste smaakmakers look, paprika en courgette. De laatste twee wissel ik dikwijls in hoeveelheid, afhankelijk wat ik in huis heb. Wil je er een vollere soep van maken, doe er dan nog een aardappeltje of twee bij om hem wat dikker en vullend te maken. Als je de tijd hebt, raad ik je aan om de groentjes eerst wat te stoven alvorens je ze onder zet met water. Zo komen de smaken meer tot hun recht in de uiteindelijke paprika soep.

Tot slot voeg ik, na het blenden of pureren van de soep, een lepel of twee van mijn favoriete kruidenkaas toe. Dit geeft nog meer smaak en een zachte romigheid aan de paprika soep. Ik raad aan om de kaas er pas bij te doen als je soep al is doorgekookt, zo voorkom je dat de kruidenkaas eventueel gaat schiften.

Maak een grote batch van deze soep, want hij zal de pan uit vliegen! Iedereen is er hier dol op. En wat je over hebt kan je trouwens prima invriezen. Ideaal voor een regenachtige dag, en wanneer je niet naar buiten wil om naar de supermarkt te gaan. ;)

Super simpele paprika soep met courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.48 van 23 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes look
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 grote eetlepels kruidenkaas

Instructies

  • Snij de paprika en courgette in grove stukken. Pel de look en hak grof.
  • Doe wat olijfolie in een soeppot en stoof de groentjes aan voor zo'n 3-5 minuten.
  • Voeg dan de bouillon toe en zet de groenten net niét onder met water.
  • Laat zo'n 20 minuten sudderen of tot de groenten gaar zijn (ik prik altijd even met een vork om te checken).
  • Blend de soep met een staafmixer of blender en roer er dan de kruidenkaas onder.*
*Als je de soep nadien nog vaak gaat doorkoken, kan je beter de kruidenkaas toevoegen als je ze in de kommetjes hebt gedaan, anders kan ze gaan schiften.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

paprika soep met courgette

Nog goesting?

courgette soep
Lunch
00:30

Courgette soep met ricotta

tostada's met zwarte bonen
Hartig ontbijt
00:25

Tostada's met zwarte bonen, avocado en een gebakken eit...

hartige taart met butternut
Lunch
01:30

Hartige taart met butternut, zoete aardappel en rode ui

pompoensoep met courgette
Lunch
00:40

Pompoensoep met courgette

Cobb salad
Lunch
00:20

Klassieke Cobb Salade

recepten met pompoen
Lunch
00:45

Herfstige salade met pompoen, appel en brie

tortellini soep
Lunch
00:20

Snelle tortellini soep

Bagel met zalm salade
Lunch
00:15

Bagel met gerookte zalm salade