Disclaimer

Zoals de meesten van jullie al wel weten, ben ik het gelukkigste meisje ter wereld want heb ik van mijn passie (aka deze blog) mijn job kunnen maken! Hip hip hoera! Maar daardoor is het natuurlijk voor mij noodzakelijk om inkomsten te genereren. Dit doe ik door met bedrijven samen te werken op verschillende manieren. Om volledig transparant te zijn met jullie heb ik deze disclaimer opgesteld. Hierin staan alle samenwerkingen beschreven, alsook hoe ik omga met betaalde opdrachten. Zo weten jullie ten aller tijde wat jullie van mij als blogger kunnen verwachten. Als je nog vragen moest hebben, shoot! Ik wil ze liever “out in the open” beantwoorden dan ongewild geruchten veroorzaken. :) Deze disclaimer kan je overigens ook terugvinden in de menubalk bovenaan.

Samenwerkingen

Elke dag zit er wel een nieuwe vraag voor een samenwerking in mijn mailbox. Heel erg leuk dat veel mensen/bedrijven geïnteresseerd zijn om met Kokerellen samen te werken. Als ik op alles ja zou moeten zeggen, zouden jullie niets anders dan reclame om de oren gezwierd krijgen en dat is iets wat ik zeker niet wil. Ik overweeg dus elke samenwerking goed. Zo vraag ik me af of het merk bij mijn blog past, of jullie als doelpubliek er iets aan zullen hebben & of ik zelf achter het merk sta. Als het antwoord hierop ja is, dan ga ik vaak in op een aanvraag.

Vele bedrijven vragen om producten te promoten zonder vergoeding of door in natura te betalen. Als ik echt achter een merk sta, kan het gebeuren dat ik dit doe. Maar om niet elke dag ‘promotie’ te maken, kies ik steeds gerichter. Daarom hebben betaalde opdrachten de voorkeur. Er zijn dan ook verschillende samenwerkingen mogelijk:

  • Reviews: Ik krijg regelmatig producten opgestuurd. Dit wil niet zeggen dat ik over al deze producten een review zal schrijven. Als ik een review schrijf, dan zal dit altijd zijn omdat ik vind dat het product bij jullie & mijn blog past. Ook zal ik altijd mijn ongezouten mening hierover geven, ongeacht of het een betaalde opdracht is of niet. Als ik betaald word voor een review zal dit altijd onderaan het artikel vermeld worden.
  • Advertorials: Bedrijven benaderen me om met hun product een recept te bedenken en hier een blogpost over te schrijven. Dat heet dan een advertorial. Als het over een betaalde samenwerking gaat, zal dit altijd vermeld zijn in de tekst, of als in een korte disclaimer onderaan de pagina.
  • Social media: Ik krijg ook vaak de vraag om op social media producten te delen. Als ik het product een meerwaarde vind voor mijn lezers, dan verwerk ik het en voeg ik steeds #spon of #sponsored toe, zodat het duidelijk is dat het om een betaalde opdracht gaat.
  • Affiliates: In ’t kort zijn dit links die verwijzen naar producten waar ik een kleine commissie op krijg als deze via de desbetreffende link gekocht worden. Bol.com heeft bijvoorbeeld een partnerprogramma waar ik deel van uitmaak. Niemand heeft dus een aankoopverplichting, maar zou je toch een item willen aankopen dat ik vermeld dan kan dat via die link & verdien ik er ook iets aan.
  • Winacties: Ik wil mijn lezers regelmatig in de bloemetjes zetten en daarom zeg ik vaak toe op winacties. Uiteraard opnieuw als de producten aansluiten bij de visie van mijn blog. Meestal (tot nu toe eigenlijk altijd) werd ik niet betaald voor winacties, maar kreeg ik een mooie prijs om weg te schenken. Uiteraard wordt een samenwerking altijd tekstueel vermeld.

Advertenties op de website

Naast samenwerkingen worden er ook advertenties op de website getoond waar ik commissie op ontvang. Deze worden automatisch gegenereerd door een derde partij en afgestemd op basis van cookies. Heb je hier vragen over, lees dan de uitgebreide privacy policy waar dit in beschreven staat.

Het is niet eenvoudig om altijd een goede balans te vinden tussen eigen content en gesponsorde content, maar ik doe mijn uiterste best om de leeservaring voor mijn lezers altijd als nummer 1 prioriteit te stellen. Als jullie blij zijn, ben ik dat ook. Heb je ooit twijfels, vragen of opmerkingen over bepaalde content? Aarzel dan ook zeker niet om met mij contact op te nemen.