5 van 4 beoordelingen

Bruschetta met brie, appel & honing

Bruschetta met brie, appel en honing. Daar zeg je geen nee tegen. Ineens werd het november en voor je het weet zitten we weeral in de feestperiode. Zo voelt dat bij mij toch écht aan. Daarom peins ik al graag eens over enkele feestelijke hapjes die ik met de aankomende feestjes aan mijn gasten zou kunnen presenteren. Eén ding is alvast zeker, deze heerlijke bruschetta met brie, appel & honing zitten erbij.

Bruschetta met brie, een twist op de klassieker

De klassieke bruschetta is een echt zomerhapje, maar uiteraard bedenken we er zoveel varianten op als we zelf willen. Deze variatie van de klassieker, de bruschetta met brie, appel en honing is zo eenvoudig als hij klinkt. Vier ingrediënten, that’s it! Bruschetta’s zijn trouwens ideaal om oud stokbrood op te maken, want ze zijn het allerlekkerst geroosterd vanuit wat droger brood.

bruschetta met brie

Bruschetta met brie in een handomdraai

De combinatie van brie, honing en appel is een match made in heaven. Dat vinden jullie vast ook! Wat hier bijvoorbeeld ook nog erg lekker bij zou zijn, is wat verkruimelde nootjes (walnoot bijvoorbeeld) of een half theelepeltje appelstroop rechtstreeks op het broodje gesmeerd. Dat ga ik volgende keer eens proberen, geeft het nog meer een winterse toets. Ik nam brie met wat minder vetgehalte (die had ik nog in huis). Hij smolt perfect, maar zette niet echt uit (zoals de meeste gesmolten kazen dat doen). Gebruik voor het mooiste resultaat (het oog wil ook wat natuurlijk) verse roombrie.

Bruschetta met brie voorbereiden

Dit hapje met brie kan je perfect op voorhand voorbereiden. Dan rest er je enkel nog om ze af te bakken. Snij de broodjes in reepjes. Snij de brie in dunne plakken. Bewaar in een luchtdichte doos. Het samenstellen van de bruschetta met brie doe je best vlak voor ze in de oven gaan.

  • Wil je je appel ook al snijden op voorhand? Dompel ze even onder in een badje met water en wat zout voor je ze in een luchtdichte verpakking bewaard. Zo worden ze veel minder snel bruin.
  • Je kan vers of oud stokbrood gebruiken voor dit recept. Afbakbroodjes zijn ook een optie, je hoeft ze zeker niet op voorhand af te bakken. Aangezien de brie wel even moet smelten worden de broodjes meteen krokant.
  • Kruid je broodjes op het einde af met wat peper en zout en eventueel een takje verse tijm voor een touch of colour.
  • Voor wat extra crunch kan je nog wat fijngehakte walnoten of geroosterde pecannoten bovenop leggen voor je de bruschetta met brie in de oven schuift.
  • Haal de brie minstens een half uur voor gebruik uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Dit zorgt ervoor dat de brie smeuïg en romig wordt wanneer je hem op de bruschetta legt.

Bereid de bruschetta met brie kort voor het serveren voor de beste smaak. Haal de bruschetta’s uit de oven, besprenkel met honing en eventuele extra’s, en serveer direct voor een verrukkelijke smaakervaring! Iedereen zal er dol op zijn.

Bruschetta met brie, appel & honing

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 4 beoordelingen
20 stuks

Ingrediënten

  • 1 grote baguette
  • 1 spie roombrie
  • 1 appel
  • honing

Instructies voor deze bruschetta met brie

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de baguette in dunne reepjes en leg op een bakplaat.
  • Snij de appel in erg fijne schijfjes, net zoals de roombrie.
  • Beleg elk broodje met wat appel en een schijfje brie.
  • Zet in de oven voor 5-10 minuten tot de brie helemaal gesmolten is.
  • Haal de broodjes uit de oven en drizzle wat honing als afwerking.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Geniet van deze bruschetta met brie, appel en honing! Ben je nog op zoek naar meer recepten? Neem dan een kijkje op de kerstrecepten pagina waar je ze allemaal in een gemakkelijk overzichtje vindt. Heb je nog brie over? Maak dan eens deze bladerdeeghapjes met brie, peer en mosterd. Voor meer kerstinspiratie en kookvideo’s, volg me zeker op Instagram.

Maakte je dit of een ander receptje? Laat dan zeker een reactie of rating achter. Dat kan je heel gemakkelijk doen door op het aantal sterren te drukken dat je aan het recept wil toekennen, bovenaan de pagina of in het recept zelf. Hartelijk bedankt!

bruschetta met brie en appel

Nog goesting?

Hartige hapjes
00:10

Snelle pulled chicken nacho's uit de oven

Hapjes
00:20

Haloumi frietjes met een trio van dipsausjes

Hartige hapjes
00:30

Hapje met brie, peer & mosterd

Hartige hapjes
01:15

Zelfgemaakte crackers met zaden

Hartige hapjes
00:10

Caprese prikkertje met avocado

Hartige hapjes
00:35

Vegetarisch worstenbroodje

Hapjes
00:50

Feestelijke krans van worstenbroodjes

Hapjes
00:20

Snel bladerdeeghapje met parmaham en burrata