Bruschetta met brie, appel & honing

Ineens werd het november en voor je het weet zitten we weeral in de feestperiode. Zo voelt dat bij mij toch écht aan! Daarom peins ik al graag eens over enkele feestelijke hapjes die ik met de aankomende feestjes aan mijn gasten zou kunnen presenteren. Eén ding is alvast zeker. Deze heerlijke bruschetta’s met brie, appel & honing zitten erbij.

De klassieke bruschetta is een echt zomerhapje, maar uiteraard bedenken we er zoveel varianten op als we zelf willen. Deze variatie met brie, appel en honing is zo eenvoudig als hij klinkt. Vier ingrediënten, that’s it! Bruschetta’s zijn trouwens ideaal om oud stokbrood op te maken, want ze zijn het allerlekkerst geroosterd vanuit wat droger brood.

De combinatie van brie, honing en appel is een match made in heaven. Dat vinden jullie vast ook! Wat hier bijvoorbeeld ook nog erg lekker bij zou zijn, is wat verkruimelde nootjes (walnoot bijvoorbeeld) of een half theelepeltje appelstroop rechtstreeks op het broodje gesmeerd. Dat ga ik volgende keer eens proberen, geeft het nog meer een winterse toets. Ik nam brie met wat minder vetgehalte (die had ik nog in huis). Hij smolt perfect, maar zette niet echt uit (zoals de meeste gesmolten kazen dat doen). Gebruik voor het mooiste resultaat (het oog wil ook wat natuurlijk) verse roombrie.

Bruschetta met brie, appel & honing

Aantal personen: ongeveer 24 hapjes

Ingrediënten

  • 1 baguette
  • 1 spie roombrie
  • 1 appel
  • honing

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de baguette in dunne reepjes en leg op een bakplaat.
  3. Snij de appel in erg fijne schijfjes, net zoals de roombrie.
  4. Beleg elk broodje met wat appel en een schijfje brie.
  5. Zet in de oven voor 5-10 minuten tot de brie helemaal gesmolten is.
  6. Haal de broodjes uit de oven en drizzle wat honing als afwerking.

Smakelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *