14 leuke en makkelijke hapjes voor kerst
De feestdagen staan voor de deur. Hoog tijd dus om onder het ‘stof’ enkele van mijn favoriete Kokerellen receptjes boven te halen die niet mogen ontbreken op je volgende (kerst)feestje. Ik begin graag met een overzicht van een heleboel snelle, makkelijke en vooral overheerlijke hapjes. De perfecte mix tussen bladerdeeg, zoet, hartig en crunchy. Alles wat ik lekker vind! :)
14 leuke en makkelijke hapjes voor kerst
Nog op zoek naar de perfecte eenvoudige hapjes voor je volgende kerst feest of eindejaarsparty? Ik geef je alvast mijn 14 favoriete feestelijke hapjes mee die je in een handomdraai op tafel kan zetten.
Een super snelle dip met maar een handvol ingrediënten. Hier komt zelf geen snijwerk aan te pas. Ideaal voor een last minute toevoeging aan je hapjes tafel.
Een klassieker maar met een feestelijke twist. Zelfgemaakte worstenbroodjes zagen er nog nooit zo mooi uit. Heel gemakkelijk om te maken én hij ziet er leuk uit.
Een zalig zachte en romige dip die er feestelijk uitziet dankzij veel kleurrijke toppings.
Kruidige gesmolten kaas met wat honing en een heerlijk stokbroodje om mee te dippen. Meer moet dat niet zijn! Zo gemakkelijk en de oven doet het werk.
Net zo dol op kaas als ik? Ga voor een Belgische uitgesproken variant en maak er je eigen kaasballetjes/vierkantjes van.
Een twist op de klassieker die we hier liever niet op de kerstmenu zien. Krokant bladerdeeg met een zachte en smeuïge vulling.
Heerlijk zoete geroosterde druiven, geserveer met fluweelzachte en rijke burrata afgewerkt met krokante nootjes. Een sublieme combinatie!
Zelf kaasstengels maken is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt en je kan ze al een tijdje op voorhand klaarmaken. Bestrooi ze met kaas of serveer ze met je favoriete dips.
Ga eens voor een onverwachte toast door peperkoek als basis voor je bruschetta te gebruiken. De kruidige koek in combinatie met de lichte ricotta en gebakken appeltjes vormen een fantastisch geheel.
De klassieke combinatie van brie en appel blijft een topper, zeker in combinatie met honing op een krokant gebakken toastje.
Mosseltjes als aperitief, waarom niet? Deze mosselen zet je na het koken even in de oven om ze een heerlijk gegratineerd korstje te geven. Je keuken zal heeerlijk ruiken.
Dit hapjes presenteert prachtig en houdt bijna geen werk ik. De champignons bak je op met wat kruiden en look en leg je op rondjes bladerdeeg. Eenvoudiger kan bijna niet. :)
Krokant langs buiten en heerlijk pittig en smaakvol langs binnen. Een Aziatisch getint hapje om mee uit te pakken.
Krokant gebakken frietjes (uit de Airfryer of oven), een krokante starter van een zalig lekkere avond.
Op zoek naar nog meer Kerstinspiratie?
Kijk dan zeker eens op de kerstmenu pagina, want naast deze hapjes voor kerst heb ik nog veel meer feestelijke gerechten om te ontdekken. Heb je een gerecht gemaakt? Vergeet dan zeker geen rating achter te laten onder het recept. Dat helpt mijn blog enorm! Liefs, Ellen