Rijst met scampi’s en romige paprikasaus

Rijst met scampi’s en een romig paprikasausje, daar doe je echt nooit iemand kwaad mee. En de zomerse kleuren van het sausje zijn natuurlijk mooi meegenomen. Zelf zet ik niet vaak scampi’s op het menu, maar in dit recept smaken ze zo heerlijk. Ik kon het jullie niet onthouden. :)

Als ik op restaurant ga, kies ik wel eens voor scampi’s. Heerlijk met rijst of pasta maar helaas worden bijna altijd weinig groenten bij gereserveerd. Niet alleen maken die groenten een recept een heleboel voedzamer, is het gewoon enorm lekker om er lekker veel groenten bij te hebben vind ik. Ze geven verschillende smaken, textuur en extra body aan je gerecht. Zo slurp je niet – zonder het te beseffen – de hele roomsaus naar binnen, maar geniet je meer van elke hap.

Voor dit gerecht koos ik paprika’s (want dat gaat gewoon zo lekker samen), een gele en een rode. Ik weet niet wat het is met de groene paprika, maar dat is nu echt een van de weinig groenten die ik zelden zelf in mijn winkelmand zal leggen. Samen met de paprika wordt dit sausje gevuld met een uitje en wat look (kan ook weggelaten worden moest je hier gevoelig voor zijn of echt haast hebben) en gehalveerde kerstomaatjes. Gebruik gerust de tomatensoort die je in huis hebt. Een blik tomatenblokjes kan trouwens ook als alternatief.

Tips & tricks voor deze rijst met scampi’s

  • Je kan alle groentjes op voorhand snijden. Zo hoef je enkel op het moment zelf nog het sausje te gaan klaarmaken. Scheelt je toch weer een 15-tal minuutjes.
  • Gebruik gepelde en ontdarmde scampi’s (uit de diepvriezer). Ze kosten wat meer maar je bespaart jezelf een ontzettend vervelend werkje. Althans, dat vind ik toch. ;)
  • Laat je scampi’s ontdooien in de koelkast of gebruik de hele snelle methode door de scampi’s in een lauw badje met water te leggen voor een 2-tal minuten.
  • Bak je scampi’s niet te lang! Afhankelijk van de temperatuur moeten ze er 3-5 minuten in. Van zodra ze roze zijn geworden, draai je het vuur best uit. Anders worden ze taai.
  • Voeg de room pas op het einde toe. Door het lage vetgehalte schift die sneller dan gemiddeld. Je kookt de saus dus best niet te lang door.
  • Geen fan van scampi’s? Gebruik dan kipstukjes (apart gebakken) of tofu om aan je gerecht toe te voegen.
  • Je kan bij deze rijst met scampi’s prima een roomvervanger gebruiken zonder melk/lactose, bv. op basis van soja.
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Rijst met scampi’s en romige paprikasaus

Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 teentjes look
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 24 scampi's
  • 200 ml light room
  • 250 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg eventueel een blokje bouillon toe voor extra smaak.
  • Snipper de ui fijn en snij de paprika's in kleine blokjes.
  • Stoof aan in een grote pan met hoge zijdes in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en de oregano. Laat zo'n 5 minuten bakken op middelvuur.
  • Hak ondertussen de look fijn en snij de kerstomaatjes in twee.
  • Voeg de look en kerstomaatjes toe aan de saus en stoof mee voor zo'n 2-3 minuten. Laat de tomaatjes zacht worden.
  • Ontdooi je scampi's als ze diepgevroren zijn in een badje met lauw water voor 2 minuten.
  • Leg de scampi's bovenop de groentjes en laat ze mee gaarstoven tot ze lichtroze zijn. Zo'n 4 minuten. Voeg de room toe en draai het vuur laag. Roer en laat nog een minuutje sudderen. Serveer met de rijst.

Eet smakelijk! X

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen opĀ Instagram.

You may also like



4 thoughts on “Rijst met scampi’s en romige paprikasaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept