7 zomer hapjes die je kan maken in 5 minuten!

Het weer is ongelofelijk! Dus ik begrijp je helemaal als je na het werken gewoon meteen met die (nu nog melkflessen van) benen in de zon wil gaan zitten. Uiteraard mag dan een lekker hapje niet ontbreken. En met deze 7 recepten hoef je er geen seconde zon voor te laten. Zet die rosé al maar koud en laat de zon maar komen!

Bruschetta met geitenkaas & rood fruit

Bruscetta met geitenkaas-1

Een krokant stukje stokbrood met zachte geitenkaas, wat fijngesneden besjes en een drizzle honing. Dat verkoopt zichzelf, kijk maar hoe prachtig de kleuren al zijn. Heb je de barbecue al aan? Rooster de broodjes dan daarop. Twee vliegen in één klap.  

Nectarines met parmaham

bruschetta-2

Dit gerechtje kan je uiteraard ook met de klassieke meloen maken, of kies eens voor een ander (seizoens)fruitje zoals bijvoorbeeld een pruim. Ook heerlijk lekker. De combinatie van zoet (het fruit) en zout (het vlees) vind ik altijd hemels.  

Caprese prikkertje met avocado

prikkertje

De caprese prikker is alom bekend, maar mix it up door er kleine blokjes avocado aan toe te voegen. Vergeet niet wat af te kruiden en je transformeert deze klassieker net weer naar iets nieuws.  

Homemade guacamole

nacho's met guacamole

Niets zo heerlijk als zelf guacamole maken & mijn basisrecept is zoo gemakkelijk! Je hoeft er zelfs geen uitje voor te snijden. Heb je een paar extra minuutjes, ga dan zeker eens je eigen tortillachips maken. Zo lekker en een heel stukje gezonder dan de klassieke gefrituurde nachos.  

De drie gemakkelijkste hapjes ooit

begin

Eén van mijn eerste hapjes-blogposts van back in the day. Vergeef me dus de foto’s, die moet ik dringend eens opnieuw maken. Maar het zijn wel nog steeds drie heerlijke hapjes waarbij je niet meer hoeft te doen dan de ingrediënten aan een prikkertje rijgen.  

Bruschetta met Ham & Mozzarella

bruschetta barbecue parmaham mozzarella 2

De klassieke bruschetta duurt misschien iets langer (ik hou ervan als de tomaatjes even 30 minuutjes kunnen marineren), maar deze versie heb je in minder dan 5 minuten klaar op de barbecue. Perfect dus voor wanneer je toch van plan was om hem aan te steken.  

Pan con tomato

panne con tomato gezond barbecue gemakkelijk healthy 4

Nog een laatste hapje dat ook perfect op de barbecue of in de oven kan. Een heerlijk krokant broodje met de heerlijke smaak van look & tomaten. Je waant je zo in het zuiden van Europa! Ziezo, dat waren mijn hapjes die je in 5 minuten op tafel kan zetten! Heb jij standaard go-to hapjes die je klaarmaakt wanneer je echt geen zin hebt om lang in de keuken te staan? Laat het me zeker hieronder weten in de comments!

Nog goesting?

pompoenpitten roosteren
Kooktips

How to: pompoenpitten roosteren

eenpansgerecht airfryer
Kooktips
00:40

3x eenpansgerechten in de Airfryer

halloween hapjes
Kooktips
00:20

2 Halloween hapjes met maar 3 ingrediënten

recepten met bonen 1
Kooktips
00:20

7 x recepten met bonen

bloemkool roosteren
Kooktips

How to: bloemkool roosteren

salade met gegrilde geitenkaas
Kooktips

15 x recepten voor Pasen

brooddoos inspiratie
Lunch
00:10

3 x eenvoudige brooddoos inspiratie

pannenkoeken plank lowres 1
Planken
00:10

Ontbijt pannenkoeken plank