5 van 6 beoordelingen

Kaasstengels

Kaasstengels zijn écht de gemakkelijkste hapjes om te maken. Ze vergen amper een paar minuten om te maken en ze zijn overheerlijk zo vers uit de oven. Maak er lekker veel in één keer, ik garandeer dat ze snel verorberd zullen worden.

Tijdens een feestje wil ik altijd graag wat zelfgemaakte hapjes op tafel kunnen zetten, maar ik heb niet altijd tijd (en zin, laten we eerlijk zijn) om heel de dag in de keuken te staan! Zoals je al wel gemerkt zal hebben, zijn de meeste hapjes die ik maak eigenlijk erg eenvoudig en vergen ze niet veel tijd. Deze kaasstengels zijn geen uitzondering.

kaasstengels

Hoewel ze erg simpel zijn, kan je er zelf mee gaan experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld eens wat gedroogde groene kruiden, zoals rozemarijn of tijm. Of kies voor een speciale pittige kaas, zoals een cheddar of parmezaan. Je kan ook heel eenvoudig kiezen om het bladerdeeg in rechthoekjes te snijden, en dan krijg je heel simpele staafjes. Of je kan een speciale twist maken, om ze er extra fancy te laten uitzien. Eindeloze mogelijkheden, maar de basis is ongelofelijk simpel.

Kaasstengels

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 6 beoordelingen
20 stengels

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • gemalen kaas kies je favoriete pittige kaas
  • paprikapoeder optioneel
  • sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de lap bladerdeeg uit en snijdt er lange reepjes van.
  • Leg de reepjes met wat plaats ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Draai de reepjes een paar keer voor een fancy effect. Bestrijk ze eventueel met wat olijfolie voor een mooier goudbruin kleurtje.
  • Bestrooi de reepjes royaal met kaas en paprikapoeder, het maakt niet uit dat er wat naast valt. Dat wordt heerlijk krokant. Kruid af met peper en zout.
  • Bak de stengels ongeveer 8-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en opgeblazen zijn.
  • Laat ze even op de bakplaat afkoelen. Smullen maar!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Op zoek naar meer lekkere hapjes? Check dan zeker de overzichtspagina voor de nodige inspiratie.

kaasstengels

Nog goesting?

Lactosevrije
00:30

Kokosrotsjes (suikervrij & glutenvrij)

Hartige hapjes
00:10

Spiesjes met meloen en gedroogde ham

Zoete hapjes
00:40

Chocolade Brownies met courgette

Hapjes
00:30

Zelf ketchup maken (zonder suiker)

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)

Hapjes
00:50

Muffins met blauwe bessen & yoghurt

Koekjes
01:35

Speculaaskoekjes (suikervrij)

No-bake
00:15

Cookie dough balletjes