Kaasstengels

Kaasstengels

Kaasstengels zijn écht de gemakkelijkste hapjes om te maken. Ze vergen amper een paar minuten om te maken en ze zijn overheerlijk om van te smullen. Maak er lekker veel in één keer, ik garandeer dat ze snel verorberd zullen worden.

Tijdens een feestje wil ik altijd graag wat zelfgemaakte hapjes op tafel kunnen zetten, maar ik heb niet altijd tijd (en zin, laten we eerlijk zijn) om heel de dag in de keuken te staan! Zoals je al wel gemerkt zal hebben, zijn de meeste hapjes die ik maak eigenlijk erg eenvoudig en vergen ze niet veel tijd. Deze kaasstengels zijn geen uitzondering.

Hoewel ze erg simpel zijn, kan je er zelf mee gaan experimenteren. Gebruik bijvoorbeeld eens wat gedroogde groene kruiden, zoals rozemarijn of tijm. Of kies voor een speciale pittige kaas, zoals een cheddar of parmezaan. Je kan ook heel eenvoudig kiezen om het bladerdeeg in rechthoekjes te snijden, en dan krijg je heel simpele staafjes. Of je kan een speciale twist maken, om ze er extra fancy te laten uitzien. Eindeloze mogelijkheden, maar de basis is ongelofelijk simpel.

Kaasstengels

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • gemalen kaas (naar keuze)
  • paprikapoeder(optioneel)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol de lap bladerdeeg uit en snijdt er lange reepjes van.
  3. Leg de reepjes met wat plaats ertussen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Draai de reepjes een paar keer voor een fancy effect.
  4. Bestrooi de reepjes royaal met kaas en paprikapoeder, het maakt niet uit dat er wat naast valt. Dat wordt heerlijk krokant.
  5. Bak de stengels ongeveer 8 minuten in de oven, tot ze goudbruin en opgeblazen zijn.
  6. Laat ze even op de bakplaat afkoelen. Smullen maar!

You may also like7 thoughts on “Kaasstengels”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *