Bladerdeeghapje met spicy kip

Bladerdeeghapjes, het blijft een topper voor de feestdagen. Geef er een Aziatische twist aan met dit recept voor bladerdeeghapje met kip, spicy kip met yakitori saus. Zo eenvoudig om te maken en in minder dan dertig minuten kan je ze op tafel hebben staan. Of bereid ze op voorhand voor, dan moet je ze enkel nog afbakken (zie tips!). Feestlijk en in elke vorm te maken die jij maar wil. Ik ging voor driehoeken (dus ik nam 1’tje per persoon) maar ga gerust voor de vorm die jij het leukst vindt.

Bladerdeeghapje met kip: de spicy vulling maken

De vulling voor dit bladerdeeghapje met kip kan niet gemakkelijker zijn. We nemen wat kipgehakt (natuur) en mengen dit met een fijngesneden rode paprika (voor wat crunch), dunne ringetjes lente-ui en de heerlijke Kikkoman Yakitori saus. Deze saus wordt gemaakt op basis van sojasaus en aangevuld met kruiden en melasse (en rijke donkerbruine suikerstroop) die de saus een perfecte mix van zoet en zout geeft. Deze saus is een ware smaakbom die elk vlees/vis of veggie gerecht meteen van een smaakexplosie voorziet zonder veel ingredi├źnten te moeten gebruiken. Ideaal voor kerst wanneer we al genoeg aan ons hoofd hebben. ;)

Ik voeg de saus toe na het bakken van de kip en na 2 minuten heb je de perfecte vulling voor je bladerdeeghapje. Ik voeg ook nog een fijngehakt pepertje toe, omdat ik vind dat dit gerechtje wel wat extra pit kan gebruiken. Wil je het liever mild houden? Je kan het pepertje weglaten, of de zaadjes uit het pepertje verwijderen voor een iets mildere pikante smaak.

Tips, aanpassingen en bewaren

Tips

Dit gerechtje kan je uitstekend op voorhand voorbereiden:

  • Snij de paprika en peper op voorhand en bak ze samen met het kipgehakt. Ook de Yakitori saus erbij doen is geen enkel probleem. Dit kan je tot twee dagen op voorhand doen.
  • Bewaar de saus apart en vouw de bladerdeeghapjes voor ze de oven in gaan tot een half dagje op voorhand. Bewaar de hapjes op bakpapier in de koelkast tot je klaar bent om ze af te bakken. Zorg wel dat ze niet overlappen want dan kunnen ze aan elkaar gaan kleven.
  • Besmeer de hapjes net voor ze de oven in gaan met het ei en de zaadjes en in 20 minuutjes (zonder extra werk) staan ze op tafel.
  • Heb je een airfryer? Dan kan je de hapjes ook daarin klaarmaken. Bak ze voor 10-15 minuten op 180┬░ tot ze goudbruin zijn.

Aanpassingen

Ik vind bladerdeeg een super dankbaar deeg om mee te werken, vooral ook omdat het zo gemakkelijk te bewerken, te snijden en de vormen is. Maar ik ben er zeker van dat dit gerecht met filodeeg ook overheerlijk is! Filodeeg is flinterdun en daarom iets breekbaarder. Je gaat er dan ook anders mee aan de slag. Je kan lange repen snijden van het filodeeg, het even invetten en dan de vulling langs een kant erop leggen (niet te veel) en het zo als een driehoekje dichtvouwen tot al het deeg op is. Loempiavellen zouden ook een lekker alternatief kunnen zijn!

Bewaren

Dit bladerdeeghapje met kip is het allerlekkerst als het vers uit de oven komt, maar je zou ze ook kunnen bewaren. Dit doe je in een luchtdichte doos in de koelkast (nadat ze op kamertemperatuur zijn gekomen). Je kan ze dan opwarmen in de oven voor 10 minuten op 160 graden.

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Bladerdeeghapje met spicy kip

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Porties: 5 /6 als voorgerechtje

Ingredi├źnten

  • 200 g kipgehakt
  • 1 rode paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 2 grote eetlepels Kikkoman Yakitori saus
  • 1 rood pepertje optioneel
  • 1 groot vel vierkant bladerdeeg of 5 kleine vierkantjes
  • 1 ei
  • een handjevol sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  • Snij de rode paprika in kleine blokjes. Snij het pepertje fijn. Verwijder de zaadje voor wat minder pit. Snij de lent-ui in dunne ringetjes.
  • Doe een scheutje olijfolie of sesamolie in een pan en bak het kipgehakt samen met de paprika en pepertjes rul. Voeg dan de Yakitori saus toe en schep goed om. Laat nog 2 minuutjes bakken.
  • Voeg het grootste deel van de lenteui toe, hou nog een beetje apart om te serveren. Kruid met peper en zout.
  • Snij het bladerdeeg in vierkanten en beleg elk vierkant in het midden met het gehakt. Vouw in een driehoek en maak de zijkanten dicht door er met de puntjes op te drukken zodat de twee deeglapjes samengevoegd worden.
  • Klop het ei los met een scheutje water en bestrijk de driehoekjes hiermee. Strooi er eventueel wat sesamzaad over.
  • Zet in de oven voor 20 minuten of tot de hapjes goudbruin zijn. Serveer meteen.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer aperitief recepten? Geen probleem, IÔÇÖve got you! Op de hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Kikkoman. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



1 gedachte over “Bladerdeeghapje met spicy kip”

  • 5 sterren
    Super lekker hapje en niet moeilijk om te maken! Ik maakte het als voorgerechtje op een feestje en iedereen was fan! Dit ga ik zeker nog vaak maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept