Nog geen beoordelingen

Kerstmenu: gebakken camembert met honing

Gebakken camembert. De kerstmania op Kokerellen gaat gewoon lekker door. Gezellig toch! ;) Want natuurlijk moeten we ook de nodige aperitiefhapjes voorzien voor ons volgende feestje. Ik weet heel erg zeker dat dit recept met Camembert uit de oven een schot in de roos zal zijn! Te gemakkelijk voor woorden en iedereen kan tegelijkertijd lekker smullen.

Een ‘dip & eat’ hapje moet toch wel mijn favoriet zijn, zeker als er gesmolten kaas bij komt kijken. Deze zachte smeuïge gebakken Camembert kan rechtstreeks vanuit de oven geserveerd worden met de nodige crackers of vers stokbrood. Niemand zal kunnen weerstaan. Zeker niet als je de kaas combineert met een goede drizzle smaakvolle honing zoals deze Meli met koninginnengelei. Lekker krachtig van smaak en perfect in combinatie met wat fris en lichtzuur fruit zoals deze rode bessen en de zachte gebakken Camembert. Ik hou er van om honing te gebruiken in mijn recepten. Niet alleen voor de smaak, maar ook omdat honing belooft om de lichamelijke weerstand te verhogen. Dat kan ik in mijn toestand nu wel gebruiken! :D

gebakken camembert honing

Oorspronkelijke wilde ik dit recept maken met granaatappelpitjes, maar kon die toen in de (bijna lege supermarkt – zo gaat dat op een zondag) helaas niet vinden. Deze rode bessen bleken een perfecte vervanger te zijn! Ze zijn momenteel in seizoen dus lekker goedkoop en gaan zo lekker samen. Drie structuren en smaken die elkaar perfect aanvullen. Maar dus moest je dol zijn op granaatappel, dat kan zeker de moeite zijn!

Gebakken camenbert met honing

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

  • 1 ronde camembert met houten omhulsel
  • 2 el honing
  • een paar verse takjes rozemarijn
  • rode besjes of granaatappelpitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij een kruisje in het midden van de camembert en verwijder alle plastiek zodat alleen de kaas in het hout overblijft.
  • Steek een paar kleine takjes rozemarijn in de kaas en zet in de oven voor 20 minuutjes tot de kaas gesmolten is.
  • Werk de kaas af met een royale drizzle honing en wat verse rode bessen of granaatappelpitjes.
  • Meteen opsmullen maar!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar andere gerechtjes voor je kerstmenu? Neem eens een kijkje op deze pagina waar ik alle kerstrecepten verzameld heb van snelle en gemakkelijke hapjes, tot lichte voorgerechtjes, smakelijke hoofdgerechten en nog meer zoete zalige dessertjes. Voor ieder wat wils!

gebakken camembert honing 3

Nog goesting?

Hapjes glutenvrij op een stokje, simpel snel gemakkelijk, lekker en gezond op Kokerellen
Hartige hapjes
00:05

De 3 gemakkelijkste hapjes ooit

Hartige hapjes
00:20

Pizzastengels

Hapjes
00:35

Muffins met blauwe bessen, maanzaad en citroen

Allergenen
00:15

Loaded hummus zelf maken

Dessert
00:30

Gebakken peer met honing en opgeklopte ricotta

Hartige hapjes
00:10

Nacho's in de oven

Hartige hapjes
00:10

Caprese prikkertje met avocado

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)