Kerstmenu: gebakken camembert met honing

De kerstmania op Kokerellen gaat gewoon lekker door. Gezellig toch! ;) Want natuurlijk moeten we ook de nodige aperitiefhapjes voorzien voor ons volgende feestje. Ik weet heel erg zeker dat dit recept met Camembert uit de oven een schot in de roos zal zijn! Te gemakkelijk voor woorden en iedereen kan tegelijkertijd lekker smullen.

Een ‘dip & eat’ hapje moet toch wel mijn favoriet zijn, zeker als er gesmolten kaas bij komt kijken. Deze zachte smeuïge Camembert kan rechtstreeks vanuit de oven geserveerd worden met de nodige crackers of vers stokbrood. Niemand zal kunnen weerstaan. Zeker niet als je de kaas combineert met een goede drizzle smaakvolle honing zoals deze Meli met koninginnengelei. Lekker krachtig van smaak en perfect in combinatie met wat fris en lichtzuur fruit zoals deze rode bessen en de zachte Camembert. Ik hou er van om honing te gebruiken in mijn recepten. Niet alleen voor de smaak, maar ook omdat honing belooft om de lichamelijke weerstand te verhogen. Dat kan ik in mijn toestand nu wel gebruiken! :D

Oorspronkelijke wilde ik dit recept maken met granaatappelpitjes, maar kon die toen in de (bijna lege supermarkt – zo gaat dat op een zondag) helaas niet vinden. Deze rode bessen bleken een perfecte vervanger te zijn! Ze zijn momenteel in seizoen dus lekker goedkoop en gaan zo lekker samen. Drie structuren en smaken die elkaar perfect aanvullen. Maar dus moest je dol zijn op granaatappel, dat kan zeker de moeite zijn!

Kerstmenu: gebakken camembert met honing

Ingrediënten

  • 1 ronde camembert (met houten omhulsel)
  • 2el honing
  • een paar verse takjes rozemarijn
  • rode besjes of granaatappelpitjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij een kruisje in het midden van de camembert en verwijder alle plastiek zodat alleen de kaas in het hout overblijft.
  3. Steek een paar kleine takjes rozemarijn in de kaas en zet in de oven voor 20 minuutjes tot de kaas gesmolten is.
  4. Werk de kaas af met een royale drizzle honing en wat verse rode bessen of granaatappelpitjes.
  5. Meteen opsmullen maar!

Smakelijk!

Deze blogpost werd geschreven in samenwerking met Meli. Voor meer informatie, lees mijn disclaimer.

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *