Bloemkool is een Ć©chte wintergroente & daarom is het nu dan ook het uitgelezen moment om deze ronde bol te gaan klaarmaken en verwerken in gerechtjes. Jammer genoeg houden veel mensen niet van bloemkool en ik moet eerlijk zijn dat hij zo gewoon gekookt Ć©cht meestal naar niet veel smaakt. Daarom heb ik een oplossing voor jullie! In plaats van je bloemkool gewoon te koken om er nadien een klieder witte saus over te gieten, daag ik jullie uit om de bloemkool eens te gaan roosteren in de oven. En Kokerellen zou Kokerellen niet zijn moest het niet extra gemakkelijk zijn.
Bloemkool roosteren in zijn geheel
Daarom roosteren we de bloemkool gewoon lekker in zijn geheel. Geen hak en snijwerk, maar gewoon de hele bol de oven in. Je kan je bloemkool alle smaken geven die je wil, maar vandaag kies ik voor een lekkere kruiding met curry. Vergeet zeker niet royaal te zijn met je kruiden, want natuurlijk moeten deze kruiden voor de gehele bol dienst doen. Werk je vingers los en masseer alles goed in en je bloemkool kan zo de bakplaat op. Na het roosteren is de bloemkool heerlijk krokant aan de buitenkant geworden, maar lekker mals en nƩt beetgaar aan de binnenkant. De bloemkool is dan ook tien keer zo gemakkelijk in roosjes te snijden en deze kan je dan in allerlei gerechtjes gebruiken.
Serveertips voor de geroosterde bloemkool
Deze geroosterde bloemkool kan je verscheidene recepten verwerken. Dankzij de kruiding kan je de bloemkool telkens een andere smaak geven. Serveer ze naast wat krieltjes en een stukje vlees, gooi ze in een Thaise curry, vegetarische Indiase curry of doe ze in een salade zoals deze geroosterde bloemkool salade met dadels en linzen. Variaties genoeg.
Ingrediƫnten
- 1 bloemkool
- 2 el curry kruiden
- 1-2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de groene bladeren van de bloemkool en ook een deel van de stam zodat de bloemkool mooi blijft staan.
- Verdeel de olie over de bovenkant van de bloemkool en bestrooi met de curry kruiden, peper en zout.
- Zet de bloemkool voor ongeveer 45-60 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).
- Snij in roosjes of in grove stukken om te serveren.
Smakelijk!
Heb de bloemkool zo klaar gemaakt ,was innerdaad veel lekkerder dan met gewone witte saus. En veel gezonder voor mān suiker een aanrader ššš