How to: bloemkool roosteren
Bloemkool is een échte wintergroente & daarom is het nu dan ook het uitgelezen moment om deze ronde bol te gaan klaarmaken en verwerken in gerechtjes. Jammer genoeg houden veel mensen niet van bloemkool en ik moet eerlijk zijn dat hij zo gewoon gekookt écht meestal naar niet veel smaakt. Daarom heb ik een oplossing voor jullie!
In plaats van je bloemkool gewoon te koken om er nadien een klieder witte saus over te gieten, daag ik jullie uit om de bloemkool eens te gaan roosteren in de oven. En Kokerellen zou Kokerellen niet zijn moest het niet extra gemakkelijk zijn. Daarom roosteren we de bloemkool gewoon lekker in zijn geheel. Geen hak en snijwerk, maar gewoon de hele bol de oven in.
Je kan je bloemkool alle smaken geven die je wil, maar vandaag kies ik voor een lekkere kruiding met curry. Vergeet zeker niet royaal te zijn met je kruiden, want natuurlijk moeten deze kruiden voor de gehele bol dienst doen. Werk je vingers los en masseer alles goed in en je bloemkool kan zo de bakplaat op. Na het roosteren is de bloemkool heerlijk krokant aan de buitenkant geworden, maar lekker mals en nét beetgaar aan de binnenkant.
De bloemkool is dan ook tien keer zo gemakkelijk in roosjes te snijden en deze kan je dan in allerlei gerechtjes gebruiken. Serveer ze naast wat krieltjes en een stukje vlees, gooi ze in een Thaise curry of doe ze in een salade voor een Oosterse toets. Variaties genoeg. Stay tuned voor receptjes waarin je deze geroosterde bloemkool ook nog kan gebruiken!
How-to: bloemkool raspen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 el curry kruiden
- 1-2 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de groene bladeren van de bloemkool en ook een deel van de stam zodat de bloemkool mooi blijft staan.
- Verdeel de olie over de bovenkant van de bloemkool en bestrooi met de curry kruiden, peper en zout.
- Zet de bloemkool voor ongeveer 45-60 minuten in de oven (afhankelijk van de grootte).
- Snij in roosjes of in grove stukken om te serveren.
Smakelijk!