Nog geen beoordelingen

2 Halloween hapjes met maar 3 ingrediënten

Twee heerlijke Halloween hapjes die elk feestje doen opvrolijken, maar die toch zo gemakkelijk zijn dat je er absoluut niet druk in hoeft te maken. Bovendien hebben ze elk maar 3 ingrediënten. Uitproberen dus! Kijk snel mee.

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje

Haha, ik kon niet echt een originele naam bedenken voor dit Halloween hapje, dus dan noemen we het maar zoals het is: botjes met bloed. Gelukkig geen echte, maar wel heerlijke bot-vormige pizza sticks met mozzarella die je kan dippen in wat tomatensaus. De perfecte appetizer voor een Halloween feestje als je het mij vraagt! Ik moet bekennen, ik zag het idee op Pinterest en vond het super leuk dus wilde ik het meteen uitproberen. Dus ik kocht mezelf een pizzadeeg in de supermarkt om het na te maken. Maar het originele recept was met zelfgemaakt deeg dus toen ik balletjes begon te rollen en af te bakken ontstonden de meest bizarre vormen die – helaas – in de verste verte niet leken op botjes. Daarom probeerde ik een aantal alternatieven en uiteindelijk bleek de gemakkelijkste manier de beste te zijn! Rol je deeg uit en snij er reepjes van. Snij ze in met een mes langs twee kanten om het “bot”-gedeelte te maken en bestrijk met wat gesmolten boter en goed veel mozzarella. 8 minuutjes in de oven en tadaa! De Halloween party snacks staan klaar. :)

botjes-met-tomatensaus-halloween-hapje-5

Dit kan je bijna geen receptje noemen maar het geeft wel heerlijk schattige spookjes met een minimum aan werk. Deze banaan-spookjes met witte chocolade kan je gemakkelijk op voorhand maken, want door de chocolade wordt de banaan niet snel bruin. Een handig tussendoortje als je ook wat fruit wil eten.

2 Halloween hapjes met maar 3 ingrediënten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen

Ingrediënten

Voor de botjes met bloed

  • 1 rol pizzadeeg
  • 1 potje tomatensaus
  • 1 zakje gemalen mozzarella

Voor de banaan spookjes

  • 2 bananen
  • 150 g witte chocolade
  • 30 g pure chocolade of wat cacao nibs

Instructies

Voor de botjes met bloed

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol de lap pizzadeeg uit en snij repen af van ongeveer 1 centimeter breed. Snij die repen dan in stukjes ongeveer zo breed als je handpalm.
  • Snij langs beide uiteinden een klein stukje in met een mes zodat de “botjes” ontstaan.
  • Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk met wat boter of olie.
  • Kruidt met peper en zout en bestrooi met mozzarella.
  • Bak in de oven voor zo’n 8 minuten.
  • Ik snij na het afkoelen van de botjes met een mesje de gedrupte kaas er langs de zijkanten nog af voor een extra clean effect, maar dat hoeft natuurlijk niet!

Voor de banaan spookjes

  • Pel de banaan en snij in de lengte door midden en dan beide helften doormidden zodat je vier gelijke delen krijgt.
  • Smelt de witte chocolade in de microgolf, al roerend met intervallen van 20 seconden.
  • Steek een stokje of omgekeerd lepeltje in het midden van de banaan en dompel onder in de witte chocolade.
  • Laat uitharden en werk af met twee cacaonibs (als ogen) of twee puntjes van gesmolten pure chocolade.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Hebben jullie speciale plannen voor Halloween? Wat staat er dan op de menu?

Nog goesting?

salade met gegrilde geitenkaas
Kooktips

15 x recepten voor Pasen

snel bladerdeeghapje
Kooktips

9 snelle & makkelijke bladerdeeghapjes

Bananenbrood met chocolade en pecannoten
Kooktips

Eerste hulp bij overrijpe bananen

mijn favoriete kruiden 2
Kooktips

Mijn top 5 meest gebruikte kruiden

gezonde bagel
Kooktips
00:10

3 x gezonde bagel toppings

Halloween hapjes
Kooktips
00:10

3x huiveringwekkende Halloween hapjes

yoghurt gezond
Kooktips
00:10

Volle yoghurt, gezond of niet? En meer weetjes over yog...

bloemkool roosteren
Kooktips

How to: bloemkool roosteren