Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

Romige dip met veenbessen. Voor dit apéro recept heb je ondertussen vermoedelijk alles al in huis. Ik gebruik namelijk dé klassieke kerstingrediënten zoals pecannoten, gedroogde veenbessen, veenbessenconfituur en rozemarijn. Ik vind die combinatie gewoon zo lekker! Ben je op zoek naar een ontzettend gemakkelijk en snel hapje of dip? Dat ook niet al te zwaar op de maag valt, lekker licht en gezond is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Deze dip kan je al op tafel hebben staan in minder dan vijf minuten. Mijn favoriete serveertip? Maak er heerlijke kaasstengels bij!

Romige dip met toppings: my fav!

Hoe je deze romige dip maakt hoef ik eigenlijk niet uit te leggen, want het is zoo eenvoudig. De basis is de St Môret verse kaas, super zacht, romig en licht van smaak. Daarbovenop verdeel ik allerlei toppings, mijn favorieten:

  • Gedroogd fruit (ik nam veenbessen)
  • Een smaakvolle confituur of chutney (ik nam veenbessen)
  • Iets crunchy: geroosterde noten of zaden (ik nam pecannoten)
  • Iets kruidig: kies voor verse kruiden als je kan (ik nam rozemarijn)

Wil je de dip liever wat meer hartig houden? Werk dan af met een drizzle olijfolie of eventueel balsamico azijn. Ben je meer van zoet? Werk dan eventueel nog af met een scheutje honing bovenop. Ik snij alle componenten fijn (zeker de kruiden). Zo heb je bij elke hap een beetje van alles.

Op voorhand klaarmaken

De verschillende toppings kan je al op voorhand roosteren, snijden en fijnhakken. Bewaar ze samen of apart in een luchtdicht doosje tot je ze nodig hebt. Neem vlak voor het serveren een leuke serveerkom of schaaltje. Verdeel er op de bodem de roomkaas over, met daarover de confituur en strooi er dan at random de rest van je toppings over voor een rustiek effect. Ik werkte mijn dip af met een takje rozemarijn voor de sier, dat eten we dus niet mee op. :)

Recept afdrukken
5 van 1 stem

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

Ingrediënten

Voor de roomkaasdip:

  • 150 g St Môret verse kaas
  • 2 el veenbessen confituur
  • 1 el gedroogde veenbessen
  • 1 el fijn gehakte pecannoten
  • Een paar takjes verse rozemarijn
  • Een drizzle honing optioneel

Voor de kaasstengels:

  • 1 vierkant vel bladerdeeg
  • 1 eigeel
  • 50 gram gemalen kaas
  • Een snuifje paprikapoeder

Instructies

Voor de roomkaasdip:

  • Neem een mooie presenteer kom en verdeel de verse kaas evenredig. Maak een swirl in het midden met de achterkant van je lepel om de styling mooier te maken.
  • Verdeel de confituur over de roomkaas, samen met de gedroogde veenbessen, gehakte pecannoten.
  • Hak de rozemarijn fijn (hou een takje apart voor decoratie op het einde) en verdeel over de dip.
  • Werk eventueel af met een drizzle honing.
  • Voor de kaasstengels:

Verwarm de oven op 200°C.

  • Rol het vel bladerdeeg uit en snij met een mes lange dunne stroken van het deeg.
  • Roer het eigeel los met een scheutje water en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de reepjes bladerdeeg erop met genoeg ruimte ertussen (ze worden groter tijdens het bakken). Neem de onderkant van een reepje vast en de bovenkant en draai een paar keer om een mooi twist effect te krijgen.
  • Verdeel de gemalen kaas over de kaasstengels.
  • Kruid af met peper, zout en wat paprikapoeder.
  • Bak in de oven voor 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Wil je weten wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan ook zeker niet te volgen op Instagram.

Dit recept kwam tot stand in samenwerking St Môret. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



4 gedachten over “Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept