Nog geen beoordelingen

Snel bladerdeeghapje met parmaham en burrata

Een snel bladerdeeghapje nodig om je volgende aperitief mee te beginnen? I’ve got you! Dit bladerdeeghapje omvat alle smaken van de zomer: heerlijke frisse en rijpe tomaten, kruidige pesto, zoute krokantgebakken parmaham, pittige peperige rucola en heerlijk zachte en romige burrata. Wat wil een mens nog meer? :)

Snel bladerdeeghapje in minder dan 20 minuten

Als er iets is waar je in de zomer liever niet te veel tijd aan besteed, dan is het in de keuken staan. Maar lekker eten mag dan weer niet ontbreken. Ik zoek steeds de gulden middenweg en laat ik je vertellen dat de 10 minuten (maximaal) dat je met dit snel bladerdeeghapje bezig bent het helemaal waard gaat zijn. Haal jezelf de beste en smaakvolste ingrediënten en in een handomdraai heb je een prachtig hapje waar je gasten (en jezelf) versteld van zullen staan.

Ik bak mijn hapjes in mijn combi-oven van Whirlpool, een topding én microgolfoven en reguliere oven in één. Een van de beste functies van deze combi-oven is sowieso de Crisp functie. Dankzij deze technologie kan je maaltijden in een handomdraai en een fractie van de tijd klaarmaken ten opzichte van je klassieke oventijd. De Crisp combineert de verschillende eigenschappen van de microgolf, heteluchtballon en grill. De Crispplaat (de bijgeleverde speciale bakplaat) wordt 210°C in slechts twee minuten, met als resultaat dat je maaltijden een heerlijke knapperige bodem krijgen en je maaltijden sneller zullen garen. Ik testte de Crisp functie al zorgvuldig uit en maakte er niet alleen deze heerlijke bladerdeeghapjes mee, maar ook evengoed al pizza’s, quiches en zelfs desserts!

Heb je zelf een Crispfunctie op je Whirlpool toestel, maar het nog nooit gebruikt? Ga er dan zeker eens mee aan de slag met dit recept of kijk op de receptenpagina van Crisp om nog veel meer overheerlijke recepten te vinden.

Dit bladerdeeghapje met burrata kan je uitstekend op voorhand voorbereiden:

  • Snij je tomaten al op voorhand en laat op een keukenpapiertje uitlekken.
  • Maak de bladerdeeghapjes al klaar en laat ze maximaal 2 uur in de koelkast staan voor je ze afbakt.
  • Ik combineer 4 hapjes op 1 bakplaat met 1 bakpapier eronder. Je kan ze ook in deeltjes afbakken. Afhankelijk van de grootte van je bladerdeeg gaan de hapjes iets langer of iets korter in de oven moeten.

AANPASSINGEN

  • Ik vind bladerdeeg een super dankbaar deeg om mee te werken, vooral ook omdat het zo gemakkelijk te bewerken, te snijden en de vormen is. Maar ik ben er zeker van dat dit gerecht met filodeeg ook overheerlijk is.
  • Vind je geen Burrata in de supermarkt? Ga dan voor een buffermozzarella, die is ook erg romig.

BEWAREN

Dit bladerdeeghapje met kip is het allerlekkerst als het vers uit de oven komt, maar je zou ze ook kunnen bewaren. Dit doe je in een luchtdichte doos in de koelkast (nadat ze op kamertemperatuur zijn gekomen). Je kan ze dan opwarmen in de oven voor 10 minuten op 160 graden.

Italiaanse bladerdeeghapjes met parmaham en burrata

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
5 hapjes

Ingrediënten

  • 5 vierkante vellen bladerdeeg 300g
  • 100 gram pesto
  • 2 trostomaten
  • 5 plakjes parmaham
  • 1 eigeel
  • 1 bol burrata of buffelmozzarella
  • Een handje vol rucola
  • Balsamico crème voor de afwerking

Instructies

  • Was je tomaten en snij in plakken van 1 centimeter dikte.
  • Beleg elk plakje bladerdeeg met een royale theelepel van de pesto, een schijfje tomaat en een plakje parmaham. Kruid met peper en zout.
  • Klop het eigeel los met een klein scheutje water. Vouw twee van de hoekjes van het bladerdeeg naar elkaar toe voor een leuke vorm en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
  • Herhaal met alle velletjes bladerdeeg.
  • Plaats de bladerdeeghapjes op de Crisp bakplaat en bak in de oven voor 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de burrata of buffelmozzarella uit elkaar met twee vorken. Werk de bladerdeeghapjes af met de zachte kaas, wat rucola en een scheutje balsamico crème. Serveer meteen. Smakelijk!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

Bladerdeeghapje crisp verticaal

Nog op zoek naar meer aperitief recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de hapjes pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Whirlpool. Voor meer informatie over samenwerkingen, verwijs ik graag door naar mijn disclaimer.

Nog goesting?

Koekjes
00:40

Gezonde amandelkoekjes

Zoete ontbijt
00:30

Kaneelbollen

Hartige hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met champignons

Zoete hapjes
00:30

Ontbijtkoekjes met chocolade (vegan)

Dips
00:15

Kruidige worteldip met komijn

Hapjes
00:25

Gegratineerde mosselen met Oud-Brugse kaas

Hartige hapjes
00:15

Eenvoudige pasta spiesjes

Ontbijt
00:20

Ontbijt cheesecake in een glas