Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

voor

Deze wieltjes smaken nog 10 keer zo lekker dan ze er uit zien. Ik probeerde deze bladerdeeghapjes voor het eerst met kerstavond. Ik hou van ricotta (moest je het nog niet doorhebben) en de combinatie met spinazie is altijd een winnaar. Ik vond het alvast heerlijk en mijn gasten dachten er net hetzelfde over!

Dit hapje is goed voor elke locatie, is vegetarisch en kan dus door iedereen gesmaakt worden. Meer dan een paar ingrediënten heb je niet nodig en zoals altijd is het heel erg gemakkelijk om te maken. Bovendien kan je dit hapje gerust op voorhand klaarmaken om het dan af te bakken wanneer je gasten arriveren. Ik kan me voorstellen dat er nog ontelbaar andere heerlijke variaties zijn op dit hapje, binnenkort nog eens wat gaan experimenteren. ;)

Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 pot ricotta (250 gram)
  • 100 gram spinazie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas (of andere gemalen kaas)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de verse spinaziebladeren en droog ze heel goed af! Vocht is de vijand hier. ;)
  3. Hak de spinazie fijn, met een hakmolen of een mes.
  4. Doe de spinazie samen met de kaas onder de ricotta en zet goed onder elkaar.
  5. Verdeel het ricottamengsel gelijk over de twee vellen bladerdeeg.
  6. Rol het bladerdeeg op, zodat je eindigt met een grote worst
  7. Als je dit hapje op voorhand voorbereidt, leg het dan nu in de ijskast tot je klaar bent om af te bakken.
  8. Snij kleine rondjes van ongeveer 1 centimeter van de worst en leg met de gesneden kant naar boven op een bakplaat. Laat wat plaats tussen de wieltjes, want ze zetten uit in de oven.
  9. Doe eventueel wat room, melk of een geklopt eitje over de bovenkant, om extra bruine randjes te krijgen.
  10. Zet de bakplaat voor 20 minuten in de oven tot de wieltjes goudbruin zijn.

Smakelijk!

Achter



8 gedachten over “Bladerdeegwieltjes met ricotta en spinazie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *