How to: pompoenpitten roosteren

IMG_7723 copy

Heb jij al pompoen klaargemaakt nu hij terug in seizoen is? Heb je misschien zelfs mijn pompoenlasagne al eens geprobeerd die begin deze week online kwam? Waarschijnlijk heb je er nog nooit bij nagedacht, maar de pitjes die je normaal meteen uit de pompoen haalt en al snel de vuilbak in kiepert, kan je perfect gebruiken om een heerlijke zoute snack van te maken.

Nadat ik je heb laten zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is om pompoenpitjes te roosteren & nadat je natuurlijk het eindresultaat zelf hebt geproefd zal je nooit meer de pitjes weggooien! Zoals je kan zien in de foto’s doe ik ze zelfs bij in de soep. Zo héérlijk! Ik heb geen balletjes of toastjes nodig, want deze pompoenpitten zelf geven een heerlijke crunch en wat meer textuur aan eender welke soep.

Ik geef je de basisversie die op 5 minuten klaar is in de pan. Je kan er ook voor kiezen om de pitten te roosteren in de oven, maar dit duurt wel wat langer (zo’n 35 minuten op 160°C). Ik zout mijn pitjes altijd achteraf een klein beetje, maar als je eens zot wil doen kan je zelf aan de slag om met kruiden te gaan experimenteren. Taco kruiden voor een Mexicaanse toets, groene kruiden voor een Italiaanse toets of misschien zelfs eens iets zoets om in plaats van popcorn in de zetel te eten? Dat ga ik zelf volgende keer eens uittesten denk ik. ;)

How to: pompoenpitten roosteren

Ingrediënten

  • Pitjes uit 1 pompoen
  • 1 el olijfolie
  • snuifje zout

Werkwijze

  1. Schraap de pitjes met een lepel uit de pompoen. Probeer niet te veel draadjes mee te nemen of verwijder ze achteraf. Belangrijk: spoel de pitten niet af onder water!
  2. Leg de pitjes op een paar velletjes keukenpapier en dep ze zo goed mogelijk droog.
  3. Zet een klein pannetje op het vuur en doe er de olijfolie en de pitten in.
  4. Bak op middelhoog vuur tot de pitjes beginnen te poppen zoals popcorn. Ik zet nu meestal een deksel op mijn pan en schudt er af en toe mee zodat de pitjes niet aanbranden. Laat de pitjes een minuutje poppen tot de meeste klaar zijn.
  5. Draai het vuur uit en doe de pitjes in een kommetje. Bestrooi ze met wat zout en eventueel andere kruiden.

Smakelijk!

IMG_7731 copy

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Instagram – Bloglovin – Twitter – Pinterest6 gedachten over “How to: pompoenpitten roosteren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *