De perfecte champignons bakken
Volg deze eenvoudige stappen en leer champignons bakken als een echte pro. Nooit meer waterige, smaakloze en rubberige champignons, maar heerlijk smaakvolle champignons met de perfecte textuur en bite. Ik laat je vandaag zien hoe je heerlijke witte champignons bakt. Deze methode kan je ook gebruiken voor bruine of kastanjechampignons.
1. Borstel je champignons
Was je champignons niet met water. Champignons nemen water meteen op en daardoor worden ze slap en smaakloos. Borstel ze met een champignon borsteltje of met een licht vochtige doek.
2. Snij in vieren
Laat de steel aan je champignons en snij in vieren (in kwartjes). Je hoeft een champignon niet te pellen of het steeltje in te korten. Wacht nog met kruiding tot tijdens of na het bakken. Als je nu al zout toevoegt gaan de champignons meer vocht verliezen tijdens het bakken.
3. Gebruik een ruime pan
Om champignons te bakken gebruik je een ruime pan met platte bodem. Laat de pan eerst goed opwarmen voor je de champignons toevoegt en zet het vuur tussen medium en hoog. Als champignons te dicht op elkaar liggen, stomen ze in plaats van dat ze bakken. Gebruik wat boter, olijfolie of een combinatie, wat je lekker vindt. Schud de champignons een paar keer tijdens het bakken zodat ze een goudbruine kleur krijgen.
4. Kruid achteraf
Als je te vroeg zout toevoegt, gaan de champignons te snel vocht vrijgeven waardoor ze waterig worden. Kruid je champignons pas op het einde van het bakproces naar wens met peper en zout. Voeg tijdens het bakken eventueel een teentje look, wat verse of gedroogde kruiden toe.
5. Smakelijk! Je kan nu perfecte champignons bakken
Geniet van je gebakken champignons meteen als ze uit de pan komen. Heb je nog restjes? Bewaar ze dan tot 3 dagen na het bakken luchtdicht en afgekoeld in de koelkast. Meer weten over bewaring, houdbaarheid en de verschillende soorten champignons die bij ons geteeld worden? Lees het uitgebreide artikel over de Europese champignons.
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met europeanmushrooms.com.
Gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeƫn en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs de ideeƫn of meningen van de Europese Unie of het Europees Uitvoerend Agentschap onderzoek (REA) weer. Noch de Europese Unie, noch de steunverlenende autoriteit kan ervoor aansprakelijk worden gesteld.