Nog geen beoordelingen

Pizzawieltjes (EK hapje)

Een tijdje terug kreeg ik de vraag van Nina.be (onderdeel van hln.be) om een aantal hapjes te bedenken die leuk binnen het voetbalthema van het huidige EK zouden passen. Het liefst van al moesten ze snel en gemakkelijk zijn, dus ik wist dat deze vraag meteen in mijn kraam paste! Omdat ik niet kon kiezen en te veel ideeën had, bedacht ik er meteen een paar. Dus vanaf nu deel ik elke keer de Rode Duivels een volgende match hebben een heerlijk – in thema – hapje om het feest des te plezanter te maken!

De bladerdeegwieltjes doen het altijd goed! Dus na de variant met ricotta en spinazie & die met parmaham en pesto, werd het weer eens tijd voor een nieuwe rood/geel/zwarte variant die je op minder dan 5 minuten in de oven kunt steken. Maak de rol ter plekke, of een dag op voorhand en bewaar in de ijskast tot je hem nodig hebt.

Wieltjes EK-4

Een warm hapje kunnen we helaas wel gebruiken met dit weer, dus laten we dan maar vooral lekker genieten van de heerlijk pittige en sliertige gesmolten kaas samen met de zoute olijven en zachte tomatensaus, allemaal in deze heerlijke hapjes. Gemakkelijker dan dit wordt het niet. Ik gebruik zelfs plakjes cheddar, omdat ik geen gemalen versie vond & ik vond het prima te bikken! :D Serveer met wat extra opgewarmde tomatensaus als dip!

Pizzawieltjes (EK snack)

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:30 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:20 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
14 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 plakjes cheddar of 50g gemalen cheddar
  • 3 eetlepels tomatensaus
  • 10 zwarte olijven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met de tomatensaus. Laat een centimeter vrij aan de rand.
  • Snij of scheur de plakjes cheddar in stukken en verdeel gelijk over het bladerdeeg.
  • Snij de olijven in ringetjes en verdeel ook over het bladerdeeg.
  • Rol het deeg op in de lengte zodat je een lange rol krijgt.
  • Snij in 12/14 gelijke schijfjes en leg met de gesneden kant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak in de oven voor 18-20 minuten.
  • Serveer eventueel met wat extra tomatensaus als dipsaus

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Wieltjes EK-2

Nog goesting?

Hapjes
00:25

Feta uit de oven met honing

Hartige hapjes
00:20

sweet & salty borrelnootjes maken

Hapjes
00:25

Hartige krans hapje met geitenkaas en veenbessen confit...

Hapjes
00:15

Pesto-mozzarella plukbrood

Hartige hapjes
00:35

Vegetarisch worstenbroodje

Hartige hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met champignons

Hartige hapjes
00:30

Bladerdeeghapje met brie en cranberries

Dips
00:10

Homemade Guacamole met nacho's