Hapje met brie, peer & mosterd. Daarvoor wil je toch NU naar je keuken rennen en ze klaar maken. Toch?! :) Zeker nu de feestdagen stilletjes aan voor de deur staan. Het hoogtepunt van de winter als je het mij vraagt. Vier dat dan met wat lekkere hapjes. Succes gegarandeerd!
Hoe kan je zo’n smaakbommetje maken zonder veel ingrediënten? Door smaakvolle en pittige ingrediënten te gebruiken. De combinatie van zoet, zuur en zout is dan ook een match made in heaven. Ik gebruik de graantjesmosterd (Maille Moutarde à l’ancienne) die een heerlijke textuur heeft en een zachte mosterdsmaak. Niet te pikant of uitgesproken dus. Perfect in balans! Zeker in combinatie met de Luikse stroop, peer en brie.
Dit hapje met brie maken kost je amper 10 minuten voor ze de oven in gaan. Ideaal dus voor een spontaan etentje of borrelmoment. Heb je nog oud brood over? Maak dan met dezelfde vulling wat “croque’jes” en snij ze in kleine vierkantjes. Even feestelijk en gezellig!
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 50 g brie
- 1 peer
- 2 el Luikse stroop
- 3 el Maille graanmosterd (Moutarde à l'ancienne)
- 1 eigeel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het bladerdeeg uit en snij er met een ronde koekjesvorm of een glas gelijkmatige rondjes uit. De mijne heeft als diameter 6 centimeter.
- Snij de peer en brie in fijne plakjes en in kleine blokjes
- Bestrijk elk rondje bladerdeeg in het midden met een klein beetje van de graantjesmosterd maar hou de randen vrij.
- Klop het eigeel los met een scheutje water en besmeer het bladerdeeg rondom de mosterd.
- leg op de mosterd een plakje brie en een plakje peer.
- Bak in de oven voor 10-12 minuten of tot de hapjes goudbruin zijn.
- Klop de Luikse stroop los met een klein scheutje water.
- Giet wat van de stroop over de hapjes met een lepel en serveer meteen.
Smakelijk!
Op zoek naar nog meer hapjes voor je volgende feesttafel? Je vindt alle inspiratie op de hapjes-pagina! Combineer dit gerecht met andere feestelijke bladerdeeghapjes of snelle hapjes voor Kerst om een indrukwekkende feest borrel te maken.
Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Maille. Voor alle info rond samenwerkingen verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.