Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediënten)

Havermout mug cake. Eerder deelde ik al met jullie mijn heerlijk pannenkoekenrecept met slechts twee ingrediënten, maar natuurlijk hebben we niet allemaal evenveel tijd in de ochtend om een hele batch pancakes klaar te maken. Diegenen die mij op Instagram volgen, hebben al in levende lijve mogen ontdekken hoe zot ik wel niet ben op deze heerlijke havermout mug cake, met net dezelfde ingrediënten als de banaan pannenkoeken.

Vandaag deel ik met jullie het basisrecept voor dit cakeje, maar ik ben volop aan het experimenteren met nieuwe smaken en texturen, dus je mag je zeker nog aan nieuwere varianten van dit ontbijtje verwachten. Edit: die varianten zijn ondertussen in mijn kookboek The Breakfast Club verschenen! Je kan jouw exemplaar hier bestellen.

Het principe voor deze havermout mug cake is super eenvoudig. Je neemt de ingrediënten, voegt ze samen en giet ze in een grote koffiemok. Zet deze tas voor 1.5 minuut in de microgolf en je hebt jezelf een heerlijke ontbijt cake. Zo gemakkelijk is het dus. :) Hou je mok wel in de gaten, want elke microgolf is natuurlijk anders en heeft een andere standaard wattage. Wanneer de cake naar boven begint te komen en de bovenkant gaar lijkt, kan je er vanuit gaan dat hij klaar is om verorberd te worden!

Ontbijtcake in een koffiemok (cake in a mug)

4.84 van 6 stemmen
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 30 gram havermout 3 volle eetlepels

Instructies

  • Neem een grote koffie mok en prak de banaan fijn rechtstreeks in de mok. Voeg dan het eitje erbij en de havermout en meng tot een egaal mengsel.
  • Plaats de mugcake voor 1,5 – 2,5 minuten in de microgolf, afhankelijk van je power. Hou het de eerste keer in de gaten. De bovenkant mag niet meer vochtig zijn.
  • Laat even afkoelen en dig in! Je kan de cake uitkeren op een bord en nog afwerken met yoghurt en wat fruit of gewoon rechtstreeks uit de mok opeten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten wat je er van vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer ontbijtrecepten? Geen probleem, I’ve got you! Op dontbijt pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!


Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramPinterest30 gedachten over “Havermout mug cake (suikervrij, 3 ingrediënten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept