Suikervrije ontbijtcake in een koffiemok

mugcake1

Eerder deelde ik al met jullie mijn heerlijk pannenkoekenrecept met slechts twee ingrediënten, maar natuurlijk hebben we niet allemaal evenveel tijd in de ochtend om een hele batch pancakes klaar te maken. Diegenen die mij op Instagram volgen, hebben al in levende lijve mogen ontdekken hoe zot ik wel niet ben op deze heerlijke mugcake, met net dezelfde ingrediënten als de banaanpannenkoeken.

Vandaag deel ik met jullie het basisrecept voor dit cakeje, maar ik ben volop aan het experimenteren met nieuwe smaken en texturen, dus je mag je zeker nog aan nieuwere varianten van dit ontbijtje verwachten.

Het principe is super eenvoudig. Je neemt de ingrediënten, voegt ze samen en giet ze in een grote koffiemok. Zet deze tas voor 1.5 minuut in de microgolf en je hebt jezelf een heerlijke ontbijt cake. Zo gemakkelijk is het dus. :) Hou je kom wel in de gaten, want elke microgolf is natuurlijk anders en heeft een andere standaard wattage. Wanneer de cake naar boven begint te komen en de bovenkant lijkt gaar, kan je er vanuit gaan dat hij klaar is om verorberd te worden!

IMG_3628-683x1024 copy

Ontbijtcake in een koffiemok (cake in a mug)

Ingrediënten

  • 1 banaan, geprakt
  • 1 ei
  • 30 gram havermout (3 volle eetlepels)

Werkwijze

  1. Meng alle ingrediënten goed door. Dit doe je best in een ander kommetje dan in de mok waar je de cake uiteindelijk in gaat "bakken".*
  2. Doe een beetje olie of boter in de koffiemok en verdeel het over het oppervlak, zodat het deegje niet aan de randen gaat kleven.
  3. Doe het deeg in de mok en zet in de microgolf voor ongeveer 1,5 minuut.

Notes

* Je kan dit ook in de uiteindelijke mok doen, maar dan is de kans groot dat je hem er niet uit de mok gaat krijgen na het bakken, smaak is prima hoor! :)


muggie


Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter

You may also like19 thoughts on “Suikervrije ontbijtcake in een koffiemok”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *