Nog geen beoordelingen

Honing-mosterd zalm met geroosterde tomaatjes

Marineren, iedereen kent het woord wel. Maar hebben jullie het al vaak zelf gemaakt? Ik moet toegeven dat ik er ook niet zo snel zin in heb om een eigen marinade samen te stellen en dan het vlees of de vis nog een paar uur in de ijskast te laten marineren. Maar wat ik wel graag heb is veel smaak! Smaakvol eten dus. Daarom laat ik jullie, in mijn volgende samenwerking met Camps, vandaag zien hoe je maximaal smaak kan bereiken met minimum werk (en ingrediënten!).

Deze “marinade” (of zal ik het meer een dressing noemen?) zal het kortste ingrediëntenlijstje hebben dat je ooit zal zien. Het bestaat namelijk maar uit 2 ingrediënten. Graantje mosterd & honing. Is dat zelfs mogelijk? Haha! Ik vroeg het me ook af en moest natuurlijk uittesten of het wel lekker was. Missie geslaagd zou ik zeggen. Heerlijk sappige en kruidige zalm, zonder echt iets te moeten doen want laten we eerlijk zijn. Twee voorgemaakte ingrediënten met elkaar mengen is as easy as it gets.

Zalm_met_mosterddressing (1 of 1)-2

Ik gooide wat tomaatjes bij in de ovenschaal, die dan heerlijk mee konden roosteren in de oven. Buiten peper en wat zout krijgen ze natuurlijk ook nog wel wat sappen mee van de zalm (en marinade) tijdens het bakken dus meer hebben die ook niet nodig. Werk af met een kleine salade en eventueel wat rijst en dinner is served!

Zalm in honing-mosterddressing

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets ong. 100g
  • 500 g kerstomaatjes
  • 300 g zilvervliesrijst

Voor de marinade:

  • 2 el Camp’s graanmosterd
  • 2 el honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een grote pot op met kokend water. Kook de rijst volgens de verpakking. Doe er eventueel een bouillonblokje bij voor extra smaak.
  • Leg de tomaatjes op een ingevette bakplaat met kantjes en bestrooi ze met een beetje olie en kruidt goed af met peper en zout. Zet door elkaar met je handen voor een gelijke verdeling.
  • Meng de mosterd en de honing en smeer het mengsel over de bovenkant van de zalmfilets.
  • Leg de zalmfilets bij op de bakplaat en zet in de oven voor 10-12 minuten.
  • Haal de zalmfilets uit de oven en overgiet de filets en de tomaatjes met het sap van de bakplaat.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Zalm_met_mosterddressing (1 of 1)-3

Nog goesting?

Pasta boursin met zalm
Vis
00:20

Pasta Boursin met zalm met 6 ingrediënten

visburger
Vis
00:25

Visburger van rog met zelfgemaakte tartaar

gepaneerde pladijs
Vis
00:40

Gepaneerde pladijs met pompoen en ovenfrietjes

ovenschotel met zalm
Hoofdgerecht
00:45

Ovenschotel met zalm en broccoli, krieltjes, wortel en ...

parelcouscous salade
Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

zalm met pesto
Vis
00:30

Zalm met pesto, boontjes & puree

Ovenschotel met broccoli en zalm
Hoofdgerecht
00:35

Romige ovenschotel met broccoli, asperges en zalm met n...

eenpansgerecht met pasta
Hoofdgerecht
00:30

Romig eenpansgerecht met pasta, zalm en prei