Marineren, iedereen kent het woord wel. Maar hebben jullie het al vaak zelf gemaakt? Ik moet toegeven dat ik er ook niet zo snel zin in heb om een eigen marinade samen te stellen en dan het vlees of de vis nog een paar uur in de ijskast te laten marineren. Maar wat ik wel graag heb is veel smaak! Smaakvol eten dus. Daarom laat ik jullie, in mijn volgende samenwerking met Camps, vandaag zien hoe je maximaal smaak kan bereiken met minimum werk (en ingrediƫnten!).
Deze “marinade” (of zal ik het meer een dressing noemen?) zal het kortste ingrediĆ«ntenlijstje hebben dat je ooit zal zien. Het bestaat namelijk maar uit 2 ingrediĆ«nten. Graantje mosterd & honing. Is dat zelfs mogelijk? Haha! Ik vroeg het me ook af en moest natuurlijk uittesten of het wel lekker was. Missie geslaagd zou ik zeggen. Heerlijk sappige en kruidige zalm, zonder echt iets te moeten doen want laten we eerlijk zijn. Twee voorgemaakte ingrediĆ«nten met elkaar mengen is as easy as it gets.
Ik gooide wat tomaatjes bij in de ovenschaal, die dan heerlijk mee konden roosteren in de oven. Buiten peper en wat zout krijgen ze natuurlijk ook nog wel wat sappen mee van de zalm (en marinade) tijdens het bakken dus meer hebben die ook niet nodig. Werk af met een kleine salade en eventueel wat rijst en dinner is served!
Ingrediƫnten
- 4 zalmfilets ong. 100g
- 500 g kerstomaatjes
- 300 g zilvervliesrijst
Voor de marinade:
- 2 el Camp’s graanmosterd
- 2 el honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Zet een grote pot op met kokend water. Kook de rijst volgens de verpakking. Doe er eventueel een bouillonblokje bij voor extra smaak.
- Leg de tomaatjes op een ingevette bakplaat met kantjes en bestrooi ze met een beetje olie en kruidt goed af met peper en zout. Zet door elkaar met je handen voor een gelijke verdeling.
- Meng de mosterd en de honing en smeer het mengsel over de bovenkant van de zalmfilets.
- Leg de zalmfilets bij op de bakplaat en zet in de oven voor 10-12 minuten.
- Haal de zalmfilets uit de oven en overgiet de filets en de tomaatjes met het sap van de bakplaat.
Smakelijk!
ĆĆ©n van mān lievelingsgerechten met zalm! Komt hier geregeld op tafel.
Superlekker!
Oh wat leuk! :)