Banaan-appel smoothie met gember

smoothie met gember

Tussen de winterse (hagel)buien door, droom ik al van de lente. En als goed weer niet naar ons wil komen, dan moeten we zelf maar voor een zomerse noot zorgen. Daarom deel ik vandaag met jullie weer een heerlijk en eenvoudig receptje voor een zalig frisse smoothie met een verrassende twist. Ideaal om je dag mee te starten, maar ook als tienuurtje, lunchdrink, vieruurtje, … you get the point. ;)

Deze heerlijke smoothie gebruikt heerlijke seizoensfruitjes met de verrassende toevoeging van gember, die een heerlijke exotische toets geeft aan dit ontbijtdrankje. Het belangrijkste voor deze smoothie is dat je een goede blender hebt, zodat de appel heel fijn gemalen kan worden.

Ik gebruikte nu een gewone banaan, maar de smoothie zou nog lekkerder geweest zijn als ik de banaan ingevroren had. Zo krijg je een heerlijke creamy smoothie die van zichzelf ongelofelijk fris en dorstlessend is.

Banaan-appel smoothie met gember

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 rijpe banaan
  • het sap van 2 appelsienen (ong. 200 ml)
  • 1 stukje gember ter grootte van je duim (ong. 10 gram)

Werkwijze

  1. Rasp de gember fijn met een rasp (als je een sterke blender hebt, kan je deze stap overslaan).
  2. Doe alle ingrediënten samen met de gemberrasp in een blender en blend tot je een gladde egale drankje hebt.

Smakelijk!

smotthie



  Volg je Kokerellen al?

Facebook IntagramBloglovin Pinterest Twitter



11 gedachten over “Banaan-appel smoothie met gember”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *