Eerste hulp bij oud brood

Een aantal jaar geleden maakte ik een artikel over ‘eerste hulp bij overrijpe bananen’. Dit is nog altijd één van mijn meest gelezen blogposts aller tijde, dus ik dacht dat het dringend tijd werd om eens een vervolg te schrijven. Uiteraard volg ik voor inspiratie altijd mijn eigen ervaring en wat blijkt? Ik heb altijd wel een restje oud brood in huis. Mr. Kokerellen neemt wel eens boterhammen mee naar het werk en ik eet er ook af en toe eentje, maar dagelijkse kost is brood bij ons niet in huis. Wat doe je dan met dat harde brood? Aan de eendjes voederen mag tegenwoordig niet meer, dus probeer eens één van volgende manieren om je brood op te maken.

  1. Maak er paneermeel van
krokante kip 2

Laat de boterhammen lekker lang op het aanrecht liggen tot ze rechtop blijven staan en doe ze dan in de keukenmachine of maal ze fijn met een staafmixer. Bewaar in een luchtdichte pot tot je nog eens paneermeel nodig hebt, zoals bijvoorbeeld voor deze krokante kip!

2. Maak een broodpudding

broodpudding appel gezond gemakkelijk

Natuurlijk kan broodpudding in dit lijstje niet ontbreken. Broodpudding kan je op zoveel verschillende manieren klaarmaken dat je er vast ééntje vindt die helemaal bij jou past. In mijn boek maakte ik twee smakelijke recepten maar er staan er ook nog twee op de blog, namelijk de broodpudding met appel of die met banaan en chocolade. Aan jou de keuze.

3. Maak van pistolets pizza baguette

pizza broodje pesto kip tomaat gezond snel 2

Iets waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar ook oude pistolets kunnen perfect hergebruikt worden. In broodpudding of als paneermeel maar ik maak er het allerliefst pizza baguettes van. Ik weet dat jullie dat ook doen, want dit recept voor easy peasy pizza baguettes werd al heeel veel bekeken en gemaakt!

wentelteefjes gezond ontbijt banaan ahorn siroop kokerellen 2

4. Maak wentelteefjes

Nog een toppertje, zeker als je in het weekend wat meer tijd hebt en jezelf op een heerlijk ontbijtje wil trakteren zonder hiervoor je pyjama te hoeven uitschieten en naar de bakker te fietsen. Maak ze individueel als je met een kleine groep bent (met banaan of gevuld met heerlijk smeuïge fruitroomkaasvulling) of maak meteen een grote batch in de oven om al die hongerige maagjes meteen te kunnen stillen.

5. Maak jezelf een heerlijk royaal belegde toast

Toast avocado mozzarella

Deze spreekt misschien voor zich, maar toast je boterham en geef hem zo een tweede leven. Ik hou van open belegde boterhammen. Je kan zo de toppings veel hoger stapelen (ik ben topping fan, wie nog?!) en het ziet er gewoon veel leuker uit (en het lijkt of je meer eet dan wanneer je ze dicht plooit. Alles voor die mentale mindset!). Als je je boterham dan roostert kan je hem tenminste optillen zonder de hele keuken onder te kliederen. Mijn guilty pleasure? Boterham met Nutella choco, maar dan geroosterd. Best combo ever! ;)

Nog goesting?

Planken

Ontbijt pannenkoeken plank

Kooktips

14 leuke en makkelijke hapjes voor kerst

Kooktips
00:20

2 Halloween hapjes met maar 3 ingrediënten

Kooktips
00:20

12 x recepten met pompoen

Kooktips
00:20

9 snelle & makkelijke eenpansgerechten

Kooktips
00:20

7 x recepten met bonen

Kooktips
00:20

15 x recepten voor Pasen

Kooktips
00:20

Help, mijn cake mislukt! 9 van de meest gemaakte fouten...