Krokante kip met tomatensaus
Krokante kip, het is eens iets anders en daarom extra leuk om zelf thuis eens te maken. Het is eerst en vooral helemaal niet moeilijk en ten tweede weet je perfect wat er allemaal in je vleesje zit want als ik op een verpakking kijk en ik zie staan 60% kipfilet (bij wijze van spreke hé jongens), dan vraag ik me toch wel af waar die ander 40% dan voor staat.
Deze krokante kip is een heerlijk gerechtje om op je terras of tuin ’s avonds op tafel te zetten. Je doet namelijk alles in een grote ovenschaal en wacht gewoon tot het gerecht klaar is. Mijn favoriete manier van koken, die van jullie ook? Serveer de kip met wat extra pastasaus & spaghetti, maak er courgetti bij (dit deed ik!) of wat gekookte krieltjes en je hebt een volledige maaltijd waar iedereen van zal genieten.
In tegenstelling tot de meeste van mijn gerechten, kan je deze krokante kip helaas best de dag zelf opeten en zijn de leftovers minder geslaagd. Ik weet het, zo jammer! Maar eigenlijk is het écht geen werk om dit receptje klaar te maken, ik bedoel kijk even naar de ingrediëntenlijst, dus dit heb je echt wel op 45 minuten gepiept! Kies een lekkere pastasaus en een goed stukje vlees en je bent vertrokken!
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 1 ei
- 100g panko*
- 200g pastasaus
- 50g gemalen mozzarella
- 1 courgette
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet de bovengrill aan.
- Snij de kipfilets op hun dikste gedeelte door midden, zodat je twee stukken krijgt die overal ongeveer gelijk zijn van dikte.
- Klop het ei los in een soepbord & doe de panko in een ander soepbord. Kruidt goed af met peper en zout.
- Haal de kipfilets eerst door het ei en dan daarna door de panko zodat de kruimels goed blijven kleven.
- Leg de kipfilets op een ingevette bakplaat naast elkaar met wat ruimte ertussen.
- Snij de courgette in halve maantjes en kruidt af met peper en zout. Verdeel ook over de bakplaat.
- Zet de kip in de oven voor 15 min in het bovenste gedeelte van de oven.
- Haal de kip uit de oven (hij zou normaal nu al goed bruin moeten zien) en bestrijk elk stukje kip met een lepel of twee tomatensaus en wat mozzarella.
- Zet nog voor 5 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
- Serveer met de courgette, eventueel courgetti, spaghetti of gekookte aardappeltjes.
Notes
*Dit is Japans broodkruim dat van textuur meer lijkt op rice krispies. In alle supermarkten wel te vinden bij de Asiatische sectie.
Smakelijk!