Boke met hummus, avocado, tomaat en alfalfa

IMG_6379 copy

Eigenlijk ben ik meestal voor een “zoetje” in de ochtend. Maar in het weekend of wanneer ik eens iets helemaal anders wil, dan durf ik wel eens voor een hartig ontbijtje gaan. Niets mis mee, zeker niet als het zo’n heerlijk dikbelegde boterham is als diegene die ik met jullie vandaag ga delen!

Zelf eet ik niet zo heel vaak brood, dus als het er eens van komt dan zorg ik er natuurlijk voor dat het een geweldige smaakbom is! Deze boterham met avocado, tomaat, alfalfa en hummus past dan ook perfect in mijn kraam (zoals we dat hier in de Kempen zeggen, ergens anders ook?). De afwisseling van verschillende smaken en texturen spreekt me in een boterham gewoon altijd heel erg aan. Ik ben niet voor monobeleg (maar 1 belegje dus), geef mij maar lekker veel keuze. ;)

Deze boterham is zo gemakkelijk om te maken, dat het echt niet meer tijd kost om je kwark of havermout in de ochtend klaar te maken. Ideaal dus wanneer je op zoek bent naar iets nieuws en fris om je dag te starten. Bovendien heb je meteen een hele hoop groenten binnen, altijd een plusje als je het mij vraagt. Deze bokes vullen goed en zijn de perfecte combinatie van alle voedingswaarden die je ’s ochtends nodig hebt om er in te vliegen. Wil je nog net iets meer proteïne, probeer dan eens een gebakken eitje bovenop. Daar kan niemand aan weerstaan. ;)

Boke met hummus, avocado, tomaat en alfalfa

Aantal personen: 1 persoon

Ingrediënten

  • 2 boterhammen, eventueel getoast
  • 2 eetlepels hummus
  • 1/2de avocado
  • 1 tomaat
  • een handjevol alfalfa

Werkwijze

  1. Leg de boterhammen op een snijplank en besmeer elk met 1 eetlepel hummus.
  2. Snij de tomaat en halve avocado in plakjes (bekijk hier hoe).
  3. Verdeel de avocado over de boterhammen en kruidt af met peper en zout.
  4. Voeg daarna de plakjes tomaat toe en werk af met een toefje alfalfa.

Smakelijk!

IMG_6386 copy

 


Volg je Kokerellen al?
Facebook – Intagram – Bloglovin – Pinterest – Twitter4 gedachten over “Boke met hummus, avocado, tomaat en alfalfa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *