Nog geen beoordelingen

Wentelteefjes met gebakken banaan

Aah lente, kom je dan eindelijk om de hoek gluren? Ideaal dus om een heerlijk zomers ontbijtje te maken, zoals deze overheerlijke wentelteefjes met gebakken banaan. Super lekker, zo klaar en easy peasy om klaar te maken. Een zondags brunchmomentje gepland? Dit moét gewoon op je boodschappenlijstje staan!

Ik moet altijd wat lachen met de naam “wentelteefjes”. Ik weet dat het de officiële term is, die vooral veel in Nederland gebruikt wordt, maar wij in België geven ze vaker de naam van “Verloren/gewonnen brood”. Menige discussies heb ik hier met vriendinnen over gehad. Want is het brood gewonnen of verloren? Meestal gebruiken we oud brood dus je zou denken: gewonnen brood. Maar toch hoor ik vaker verloren brood (aka dat is wat ik zeg haha!). Anyway, hoe noemen jullie bovenstaand gerechtje? Of zeggen jullie gewoon wentelteefjes? Ik ben benieuwd!

Back to the recipe, dit gerechtje neemt de klassieke wentelteefjes naar een hoger niveau. We gebruiken rozijnenbrood voor een zoete toets, maar je kan natuurlijk elke boterham gebruiken die in jouw huis te vinden is. De gebakken banaan maakt het geheel af. Gewoon vers fruit kan ook uiteraard, als je hier geen zin in hebt. Maar ik raad het je toch aan. Je zal het je niet beklagen!

wentelteefjes gezond ontbijt banaan ahorn siroop kokerellen

Wentelteefjes met gebakken banaan

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

Nog geen beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneetjes rozijnenbrood
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 bananen
  • 1 el ahornsiroop
  • handjevol amandelschilfers optioneel

  • Kluts de eieren in een kom goed los samen met de melk.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat heet worden. Voeg een klein beetje olie toe.
  • Dompel de rozijnenboterhammen onder in het eimengsel en laat ze goed wat van de vloeistof opslorpen.
  • Bak de boterhammen in de pan, zo’n twee minuten aan elke kant of tot de gebakken kant goudbruin ziet.
  • Snij ondertussen een banaan in de lengte en breedte door midden.
  • Zet een pannetje op het vuur met een beetje olie en doe de bananen er in en bak voor zo’n 4 minuten tot ze helemaal door verwarmd zijn en wat bruin.
  • Draai het vuur uit en voeg de ahornsiroop toe. Roer goed zodat de bananen allemaal een mooi laagje ahornsiroop krijgen.
  • Serveer de boterhammen met de gebakken banaan en eventueel de amandelschilfers.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

wentelteefjes gezond ontbijt banaan ahorn siroop kokerellen 4

Nog goesting?

Zoete hapjes
01:00

5-ingredient bananenbrood (gluten- en suikervrij!)

Ontbijt
00:25

Ricotta pannenkoeken met citroen en gemarineerde aardbe...

Vegan
00:25

De allerlekkerste (vegan) wafels

Zoete ontbijt
00:40

Muesli ontbijtkommetjes

Ontbijt
00:45

Ontbijtcake met zomerfruit

Ontbijt
01:10

Courgette cake als ontbijt

Ontbijt
00:30

Bananen brood granola

Hapjes
00:45

Voedzame pompoencake met haver