Pizza baguette met pesto, tomaat en kip

Soms kom je gewoon thuis en wil je meteen aan tafel! Liefst nog met een vettige pizza of een frietje, maar je hebt écht geen zin om je warme nestje nog uit te komen. Dit gebeurt mij vaker dan mensen denken. ;) Eén van mijn favoriete opties is dan om in de kasten op zoek te gaan naar ingrediënten die samen een lekker en snel gerechtje vormen. Zo tover je deze pizza broodjes ook in minder dan 10 minuten (jep, ik heb het getimed) op tafel!

Oud stokbrood is perfect of rij nog snel langs de bakker op je weg naar huis, en je hebt de basis voor eender welk pizza broodje. Ik had nog wat gebakken kip over en pesto, tomaat en mozzarella in huis dus daar heb je al een smaakcombinatie van jewelste! Uiteraard hoef je niet per se kip te bakken als je deze niet in huis hebt, deze pizzabroodjes smaken ook heerlijk zonder. Werk je broodjes af met wat gedroogde kruiden of verse basilicum moest je dat nog in huis hebben.

Pizza baguette met pesto, tomaat en kip

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote baguette of 4 kleineer broodjes
  • 1 kipfilet, gebakken
  • 200g kerstomaatjes
  • 100g pesto
  • 200g mozarella (gemalen)

Werkwijze

  1. Indien je geen overschot van kip hebt, begin je met de kip te bakken. Kruid de kip met peper en zout en eventueel wat kipkruiden en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 4-5 minuten aan elke kant tot ze gaar is vanbinnen en goudbruin van buiten.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snij de kerstomaatjes doormidden, alsook de baguettes. Snij de kip in hapklare stukjes.
  4. Bestrijk de baguettes met de pesto, beleg daarna met de kerstomaatjes, kip en werk af met de gemalen mozzarella.
  5. Zet in de oven voor 7-10 minuten tot de kaas gesmolten is.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *