Wentelteefjes in de oven

Voordelen van wentelteefjes: ze zijn SUPER lekker. Iedereen is er dol op. Je kan restjes brood op maken. Je hebt altijd wel brood en eieren in huis dus lekker gemakkelijk. Nadelen van wentelteefjes: de bakker staat aan de pan gekluisterd (want niemand wil een koude “wentelteef” – is dit het correcte enkelvoud? Ik moet er van lachen). Je kan er hoogstens twee tegelijkertijd bakken. De helft van je gasten zit dan meestal hongerig aan tafel te wachten. De oplossing? Wentelteefjes in de oven! Alle voordelen en geen enkel van de nadelen met dit heerlijk gerechtje. Perfect voor een grote groep, minder werk, minder gedoe en meer genieten. Met z’n allen!

Ik herinner me nog toen ik voor de eerste keer een recept zag voor French Toast uit de oven (meestal kom je die briljante ideeën op Engelstalige sites tegen) dat ik dacht: dit moet ik uitproberen. Drie jaar later is het dan eindelijk zover. De beste ideeën moeten lang rijpen zullen we dan maar denken. Ik had geen oud brood helaas, dus roosterde ik dat van mij voor ik het gebruikte voor dit gerecht. Heb je nog klassiek brood liggen, sandwiches, stokbrood, suikerbrood of zelfs croissants? Ze kunnen hier allemaal in verwerkt worden.

Je kan je boterhammen in de hele in je ovenschaal leggen zodat je een mooi patroon krijgt (zoals op de foto) of ga er met het hakmes door en snij je brood in blokjes om je boterhammen allemaal lekker in het eimengsel te kunnen drenken. Aan jou de keuze! Verdubbel of verdrievoudig het recept en je kan ineens een klein leger voeden. Ideaal voor je volgende vriendendate of familiefeestje. Je kan de ovenschotel zelfs de dag ervoor al klaar maken en op de moment zelf moet je ze gewoon nog in de oven zetten.

Wentelteefjes in de oven

Aantal personen: 4 personen

Ingrediënten

 • 1/2de (oud) brood
 • 4 eieren*
 • 100ml melk
 • 100g blauwe bessen
 • 1el rietsuiker
 • 1tl vanille of kaneel, naar keuze

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snij het brood in snedes of blokjes.
 3. Meng in een grote ovenschaal de eieren en klop los met een garde. Voeg de melk, suiker toe & eventueel de vanille en/of kaneel. Voeg het brood toe en zorg dat alle delen goed gedrenkt zijn in het eimengsel. Verdeel de blauwe bessen erover en zet in de oven voor 25 minuten.
 4. Laat een aantal minuten afkoelen alvorens aan te snijden en bestrooi naar wens met extra suiker.

Notes

*Voor een "light-variant" kan je ook 2 volledige eieren en 3 eiwitten gebruiken.

Smakelijk!1 gedachte over “Wentelteefjes in de oven”

 • Wat een ontdekking! Ik weet niet of ik mijn wentelteefjes nog wel uit de pan wil. 😁 Zo makkelijk en overheerlijk op deze manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *