3x gevulde eitjes
Wat is er meer Pasen dan een eitje? Oké, een chocolade eitje misschien! Maar deze gevulde eitjes zullen een showstopper zijn op jouw paastafel en ze zijn zo gemakkelijk om te maken dat je ze gewoon wel moet proberen. Omdat iedereen natuurlijk zijn eigen smaken heeft, deel ik vandaag drie van mijn favoriete vullingen. Er zal er dus zeker ééntje bij zitten die je heerlijk zal vinden (of maak ze gewoon allemaal, ‘cause why not?!)
Deze eitjes zijn al decennia lang een klassieker op de paastafel, maar ik vond het wel fijn om ze eens in een nieuw en moderner jasje te steken. Maar dat wil niet zeggen dat ze daarom minder lekker of moeilijker zijn om te maken. In tegendeel! Ik denk dat het bijna niet mogelijk is om ze nog gemakkelijker te maken. :)
Wees gerust, je hebt ook helemaal geen moeilijke gereedschappen nodig om deze eitjes te maken. Je kan de vulling met een theelepel verdelen, maar ik vind het wel net iets feestelijker als de vulling netjes in de eihalfjes zit. Maar daar heb je helemaal geen speciale spuitzak of spuitmondjes voor nodig. Ik gebruik gewoon een redelijk stevig plastiek hersluitbaar zakje (die zijn meestal de perfecte stevigheid, beter dan een boterhamzakje) en doe de vulling hier in. Vervolgens knip ik een puntje van het zakje eraf en spuit ik zo de vulling in de eitjes. Works like a charm every time!
Kies voor de vullingen één van de drie en maak een grote hoeveelheid of ga voor variëteit en maak ze gewoon alle drie! Je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Zoals je in het recept zal zien heb je buiten de eitjes voor elke vulling slechts 2 extra ingrediënten nodig. Dat zal je wel lukken toch?! Ben je overtuigd? Laat me dan zeker weten of jij ze gaat maken met Pasen dit jaar! :)
Ingrediënten
- 12 eieren
- 1/2de avocado
- 1/2de citroen
- 2 el hummus (zelfgemaakt of van de winkel)
- 1 tl paprikakruiden
- 1 tl mosterd
- 2 el mayonaise
- Lente-uitjes
- Verse kruiden
- Sesamzaadjes
Werkwijze
- Als je een eierprikker hebt, prik dan in elk eitje onderaan een gaatje. Dit zorgt er voor dat de eigelen mooi in het midden blijven tijdens het koken.
- Doe de eieren in een grote pot met kokend water en laat 12 minuten koken.
- Spoel ze meteen af onder koud water en laat ze 10 minuten in koud water afkoelen.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Per topping doe telkens 4 eigelen in een kom en meng met de overige ingrediënten. Vergeet niet af te kruiden met peper en zout!
- Doe elke topping in een afsluitbaar zakje en druk de vulling naar één kant zoals bij een spuitzak. Knip een klein hoekje van het zakje en met gelijkmatige druk vul de ei-halfjes opnieuw met de vulling.
Smakelijk!
Hmmm lekkere variaties!