Rode linzensoep met wortel

Heb je al eens met linzen gekookt? Nog niet? Dat neem ik je zeker niet kwalijk. Die kleine peulvruchten zien er best uitdagend uit als je ze in de winkel ziet, maar eigenlijk zijn ze zo gemakkelijk om mee te koken! Ik gebruik voor deze soep de rode (of oranje) linzen, deze koken namelijk in nog geen 20 minuten gaar en vormen een lekkere brei. Perfect voor een vullende maaltijdsoep.

Linzen zitten boordevol vezels (je zit er dus lang van vol) en zijn ook nog eens erg goedkoop. Win-win toch?! En ze zijn een fijne afwisseling met de meer traditionele erwt of bonen. Deze linzensoep bewijst dat dan ook helemaal. Okay, ze zal geen prijs voor meest fotogenieke recept winnen, maar dit soepje is een ware smaakbom! Eén kommetje hiervan en je zal een hele namiddag kunnen knallen!

Rode linzensoep met wortel

Aantal personen: 6-8 personen

Ingrediënten

  • 250g oranje linzen
  • 2 grote aardappelen
  • 6 wortelen
  • 2 bouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 stukje gepelde gember (ter grote van een knikker)

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en wortelen en snij in hapklare stukjes.
  2. Snij de ui in fijne stukjes, snij ook de gember fijn en pers de look.
  3. Doe wat olijfolie in een soeppot en bak de ui samen met de gember en look voor ongeveer 2 à 3 minuten.
  4. Voeg de wortelen en aardappelen toe en bak nog 2 minuten mee.
  5. Voeg dan de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en ongeveer 2 liter kokend water.
  6. Laat 20 - 25 minuten pruttelen tot de linzen en aardappelen gaar zijn. Wordt je soep wat te dik? Doe er dan nog wat extra water bij tijdens het koken.

Smakelijk!



6 gedachten over “Rode linzensoep met wortel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *