4.85 van 38 beoordelingen

Pannenkoeken met Griekse yoghurt

Sinds de lockdown probeer ik heel bewust meer van de kleine dingen te genieten. Een mooie bloem die uitkomt, een uurtje wakker worden voor Anna (de beste me-time!) of heerlijk samen ontbijten. Dat kan natuurlijk met van alles zijn, maar als ik extra mijn best wil doen maak ik pannenkoeken! Want zeg nu zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken? Tegenwoordig kwamen deze pannenkoeken met Griekse Yoghurt regelmatig op tafel, dus ik wil het recept graag met jullie delen.

Geef mij maar een fluffy pannenkoek. Ik hou er meer van dan de klassieke crĆŖpe om het zo maar te zeggen. Die luchtigheid kan je op verschillende manieren bekomen. Door zelfrijzend bakmeel te gebruiken of bijvoorbeeld je eiwitten op te kloppen. Dat laatste vind ik zelf een beetje te veel werk om met je slaapkop al een kleine workout te gaan doen. Maar door de yoghurt en een mini snuifje extra bakpoeder aan het deeg toe te voegen krijg je deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook hĆ©Ć©rlijk luchtig.

pannenkoeken met stroop

Welke toppings verkies jij? Ik hou het graag simpel: wat extra yoghurt, blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop. Ons Anna zou garantie: bruine suiker (of ‘saus’ aka ahornsiroop) zeggen, Michiel eet zijn fruit liefst naast zijn pannenkoek, maar wel met een klontje boter dat bovenop langzaam wegsmelt. Deze pannenkoeken met Griekse yoghurt zijn de perfecte basis voor elke topping. Je zou ze zelfs hartig kunnen maken met wat gemalen kaas, avocado of een eitje. Keuze genoeg dus! ;)

Pannenkoeken met Griekse Yoghurt

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.85 van 38 beoordelingen
6 personen

Ingrediƫnten

  • 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 ml melk

Optionele toevoegingen

  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snuifje kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/2 de theelepel bakpoeder**

Instructies

  • Werkwijze:
  • Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
  • Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
  • Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
  • Serveer met je favoriete toppings.
*Ik gebruik vaak half volkoren tarwemeel, half gewoon tarwemeel. Je zou ook een deel kunnen vervangen door havermoutmeel. **Voor nog wat extra lift in je pannenkoeken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! x Ellen

Nog op zoek naar andere pannenkoek-recepten? Probeer deze heerlijke haverpannenkoeken, fluffy American pancakes, of deze luchtige wortelpannenkoeken.

close-up pannenkoeken

Nog goesting?

Zoete ontbijt
00:15

American pancakes

Zoete ontbijt
00:15

Havermout wafels

Ontbijt
00:40

Scones met blauwe bessen (suikervrij)

Zoete ontbijt
00:30

Speculaas rolletjes

Dessert
00:30

Gebakken peer met honing en opgeklopte ricotta

Ontbijt
00:15

pompoen pannenkoeken

Zoete ontbijt
00:40

Granola met kokos & pecan noten

Zoete ontbijt
00:15

Gebakken perzik met yoghurt