4.83 van 29 beoordelingen

Pannenkoeken met Griekse yoghurt

Sinds de lockdown probeer ik heel bewust meer van de kleine dingen te genieten. Een mooie bloem die uitkomt, een uurtje wakker worden voor Anna (de beste me-time!) of heerlijk samen ontbijten. Dat kan natuurlijk met van alles zijn, maar als ik extra mijn best wil doen maak ik pannenkoeken! Want zeg nu zelf, wie is er niet dol op pannenkoeken? Tegenwoordig kwamen deze pannenkoeken met Griekse Yoghurt regelmatig op tafel, dus ik wil het recept graag met jullie delen.

Geef mij maar een fluffy pannenkoek. Ik hou er meer van dan de klassieke crêpe om het zo maar te zeggen. Die luchtigheid kan je op verschillende manieren bekomen. Door zelfrijzend bakmeel te gebruiken of bijvoorbeeld je eiwitten op te kloppen. Dat laatste vind ik zelf een beetje te veel werk om met je slaapkop al een kleine workout te gaan doen. Maar door de yoghurt en een mini snuifje extra bakpoeder aan het deeg toe te voegen krijg je deze pannenkoeken met Griekse yoghurt ook héérlijk luchtig.

pannenkoeken met stroop

Welke toppings verkies jij? Ik hou het graag simpel: wat extra yoghurt, blauwe bessen en een scheutje ahornsiroop. Ons Anna zou garantie: bruine suiker (of ‘saus’ aka ahornsiroop) zeggen, Michiel eet zijn fruit liefst naast zijn pannenkoek, maar wel met een klontje boter dat bovenop langzaam wegsmelt. Deze pannenkoeken met Griekse yoghurt zijn de perfecte basis voor elke topping. Je zou ze zelfs hartig kunnen maken met wat gemalen kaas, avocado of een eitje. Keuze genoeg dus! ;)

Pannenkoeken met Griekse Yoghurt

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:25 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.83 van 29 beoordelingen
6 personen

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzende (volkoren)bloem*
  • 250 gram Griekse Yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 ml melk

Optionele toevoegingen

  • 1 theelepel vanille extract
  • Een snuifje kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1/2 de theelepel bakpoeder**

Instructies

  • Werkwijze:
  • Meng de yoghurt met de eieren in een kom tot een egale massa. Voeg de melk toe en meng goed.
  • Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng voorzichtig tot een egaal deel. (wil je extra toevoegingen, dan kan je dat nu toevoegen)
  • Verwarm een pannenkoekenpan op laag vuur. Spray met wat bakspray of wat boter.
  • Bak de pannenkoekjes, ongeveer 2 eetlepels deeg per keer, voor 3 minuten aan de ene kant en nog een minuutje aan de andere kant.
  • Serveer met je favoriete toppings.
*Ik gebruik vaak half volkoren tarwemeel, half gewoon tarwemeel. Je zou ook een deel kunnen vervangen door havermoutmeel. **Voor nog wat extra lift in je pannenkoeken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! x Ellen

Nog op zoek naar andere pannenkoek-recepten? Probeer deze heerlijke haverpannenkoeken, fluffy American pancakes, of deze luchtige wortelpannenkoeken.

close-up pannenkoeken

Nog goesting?

Zoete hapjes
00:40

Gezonde banaanmuffins met pindakaas

Zoete ontbijt
00:15

Healthy kwarktaart (4 ingrediënten!)

Zoete ontbijt
00:35

Ontbijtkoekjes

Hapjes
00:25

Zelf scones maken

Ontbijt
00:25

Hartig ontbijt met zoete aardappel

Zoete ontbijt
00:25

Ontbijttaartjes met kersen

Zoete ontbijt
00:35

Wentelteefjes in de oven

Ontbijt
00:10

3 x overnight oats