Romige pasta met spekjes

pasta met spekjes

Echt veel heb ik vandaag niet te vertellen. Je kent het, we zijn nog steeds in lock down dus we proberen het leven zo goed mogelijk voort te zetten #inonskot. De ene dag weegt het al wat meer dan de andere, maar gelukkig hebben we toch een routine gevonden. Een constante? Snelle gerechtjes klaarmaken, want met een 1-jarige rond je benen wil je geen uren in de keuken spenderen, zoals een pasta met spekjes. :)

Deze pasta met spekjes kwam hier nog maar net voor de eerste keer op de menu (uiteraard sans spekjes voor de hubbie – wat overigens ook overheerlijk was!) en ik moet zeggen het is een TOP gerechtje. Super eenvoudig te maken, met maar een paar ingrediënten. 15 minuten en eten staat op tafel. Daar hou ik wel van!

pasta met spekjes

Ik gebruik voor de pasta met spekjes rode paprika en champignons, maar gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt/die bij jou in de koelkast liggen. Je hoeft ook geen spek te gebruiken (je kan het gewoon weglaten), maar zou het ook door een ander stukje vlees, bv. kipfilet, kunnen vervangen. Ik gebruik meestal ontbijtspek of kalkoenspek want het is een stuk lager in vetgehalte. En ik vind het verschil in smaak echt minimaal, dus waarom voor de full fat optie kiezen, toch?

Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Romige pasta met spekjes

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram farfalle of andere pasta
  • 250 gram (kalkoen)spekjes
  • 250 gram boschampignons
  • 2 rode paprika's
  • 250 gram zure room*
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Instructies

  • Snij de rode paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes.
  • Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de spekjes toe. Bak ze krokant. Verwijder eventueel wat overtollig vet en voeg dan de rode paprika toe samen met de Italiaanse kruidne, peper en zout. Bak zo'n 4 minuten en voeg dan de champignons toe. Bak 2 minuten mee.
  • Zet ondertussen water op voor de pasta en breng aan de kook. Kook je pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Doe dan de tomatenpuree bij in de pan en laat zo'n 2 minuutjes meebakken**.
  • Doe dan de zure room erbij en roer goed door tot een egale saus.
  • Voor je de pasta afgiet, voeg een kopje pastawater toe bij de saus. Voeg dan de farfalle toe en roer goed om. Serveer meteen!

Notities

* Gebruik wat je in huis hebt! Alternatieven zijn: ricotta, mascarpone (wel wat vetter) of roomkaas natuur.
** Sommige tomatenpuree’s zijn echt best zuur. Door ze mee te bakken verdwijnt die zure smaak, maar proef je die nu toch nog te hard door kan je een mespuntje suiker/zoetstof toevoegen om dit uit te balanceren. 

Eet smakelijk!

pasta met spekjes

Op zoek naar nog heerlijke pasta recepten? Check deze de dinner pagina!

You may also like



4 thoughts on “Romige pasta met spekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept