4.94 van 15 beoordelingen

Gegrilde asperges met burrata, bloedappelsien en garnalen

Lente, is that you?! We hebben gisterenavond voor de eerste keer dit jaar buiten gegeten. In het zonnetje nog wel! Waar een mens al gelukkig van kan worden. :) Dus hoog tijd om wat meer lente receptjes te delen. En wat is er meer lente dan gegrilde asperges? Gegrilde asperges met burrata en garnaaltjes misschien! Een super gemakkelijk, snel en gezond gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.

Burrata: mijn favoriete kaas?

Voor voor deze gegrilde asperges met burrata mag je mij altijd wakker maken. Ken jij deze kaas al? Burrata is een zusje van de buffelmozzarella met het verschil dat de binnenkant wordt opgevuld met room. Zo krijg je een zalig lekker binnenste, super smeuĆÆg, romig en zijdezacht. Burrata is zeker niet sterk van smaak en kan daarom veel mensen bekoren. Geef er je eigen toets aan door de kaas te kruiden met je persoonlijke favoriete smaakmakers. Ik ga voor wat lekkere olijfolie, peper en zout. Meer heb je niet nodig naar mijn mening!

Burrata kan je tegenwoordig bij alle grote supermarkten vinden. Het zit verpakt in een plastiek potje met vloeistof net zoals mozzarella, maar omdat de kaas zo zacht (en dus breekbaar) is wordt hij in een harde verpakking bewaard. Om hem te serveren hoef je niet meer te doen dan de burrata voorzicht uit de verpakking te halen. Laat de kaas goed uitlekken, zodat de buitenkant niet meer vochtig is.

Voor een dip gebruik ik ƩƩn grote bol burrata voor 4 personen, voor een goede lunch met wat brood gebruik ik een halve bol per persoon. De buitenkant van de burrata is heerlijke mozzarella, de binnenkant creƫert samen met de sappen van de asperges en de bloedappelsien een zalig sausje.

Asperges met burrata 1 4

Groene asperges grillen

De asperges zijn weer in seizoen! I’m so happy! Haal jezelf dus een busseltje groene asperges in huis en ga aan de slag met dit recept. De asperges konden niet simpeler zijn om klaar te maken. Ik snij de taaie onderkanten weg en kruid de asperges met peper en giet er een scheutje olijfolie over. Heb je nog een teentje look liggen? Dan kan je dit fijnhakken en ook over de asperges verdelen. Ik gril de mijne in de oven voor 15 minuten op 200Ā°C maar heb je de barbecue vlakbij, dan kan je ze daarop in 3-4 minuten beetgaar bakken. Ik voeg achteraf nog wat grof zeezout toe.

Deze combinatie van smaken is misschien nieuw, maar oh zo lekker! Je hebt het kruidige en de geroosterde smaak van de asperges, de frisse bloedappelsien, een zachte smeuĆÆge burrata en zoute garnaaltjes maken het geheel helemaal af. Voor een groen tintje voegde ik ook nog wat tuinkers toe. Maar gebruik gerust wat je in huis hebt!

Gegrilde asperges met burrata, bloedappelsien en garalen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.94 van 15 beoordelingen
2 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram groene asperges
  • 1 bol burrata
  • 2 kleine bloedappelsienen
  • 200 gram grijze garnalen
  • 1 teentje look optioneel
  • een handjevol waterkers of tuinkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
  • Snij de taaie onderkant van de asperges en leg ze op een bakplaat. Verdeel er een eetlepel olijfolie over de asperges en kruid goed met peper. Hak eventueel een teentje look fijn en verdeel over de asperges.
  • Zet de asperges in de oven voor 15 minuten tot ze beetgaar en wat gekleurd zijn.
  • Snij terwijl de asperges roosteren, de schil van de bloedappelsienen en snij in plakjes.
  • Haal de burrata uit de verpakking en laat even uitlekken.
  • Verdeel de asperges over de borden. Snij de burrata doormidden en leg op de asperges.
  • Kruid de burrata met peper, zout en wat olijfolie. Verdeel er de garnalen over en werk af met de water- of tuinkers.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Eet smakelijk! X Ellen

Asperges met burrata 1

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, Iā€™ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Nog goesting?

Lunch
00:25

Broccoli pastinaak soep

Lunch
00:15

Spicy wortelsalade

Lunch
00:15

Wrap met kip, avocado en mango

Lunch
00:20

Knolselder salade met appel en walnoten crunch

Lunch
00:30

Linzensalade met gegrilde aubergine

Lunch
00:30

Plaattaart met asperges

Lunch
00:15

Bagel met gerookte zalm salade

Lunch
00:05

Ciabatta met parmaham en ricotta