Gegrilde asperges met burrata, bloedappelsien en garnalen

Lente, is that you?! We hebben gisterenavond voor de eerste keer dit jaar buiten gegeten. In het zonnetje nog wel! Waar een mens al gelukkig van kan worden. :) Dus hoog tijd om wat meer lente receptjes te delen. En wat is er meer lente dan gegrilde asperges? Gegrilde asperges met burrata en garnaaltjes misschien! Een super gemakkelijk, snel en gezond gerecht dat je in 20 minuten op tafel hebt staan.
Burrata: mijn favoriete kaas?
Voor voor deze gegrilde asperges met burrata mag je mij altijd wakker maken. Ken jij deze kaas al? Burrata is een zusje van de buffelmozzarella met het verschil dat de binnenkant wordt opgevuld met room. Zo krijg je een zalig lekker binnenste, super smeuïg, romig en zijdezacht. Burrata is zeker niet sterk van smaak en kan daarom veel mensen bekoren. Geef er je eigen toets aan door de kaas te kruiden met je persoonlijke favoriete smaakmakers. Ik ga voor wat lekkere olijfolie, peper en zout. Meer heb je niet nodig naar mijn mening!
Burrata kan je tegenwoordig bij alle grote supermarkten vinden. Het zit verpakt in een plastiek potje met vloeistof net zoals mozzarella, maar omdat de kaas zo zacht (en dus breekbaar) is wordt hij in een harde verpakking bewaard. Om hem te serveren hoef je niet meer te doen dan de burrata voorzicht uit de verpakking te halen. Laat de kaas goed uitlekken, zodat de buitenkant niet meer vochtig is.
Voor een dip gebruik ik één grote bol burrata voor 4 personen, voor een goede lunch met wat brood gebruik ik een halve bol per persoon. De buitenkant van de burrata is heerlijke mozzarella, de binnenkant creëert samen met de sappen van de asperges en de bloedappelsien een zalig sausje.

Groene asperges grillen
De asperges zijn weer in seizoen! I’m so happy! Haal jezelf dus een busseltje groene asperges in huis en ga aan de slag met dit recept. De asperges konden niet simpeler zijn om klaar te maken. Ik snij de taaie onderkanten weg en kruid de asperges met peper en giet er een scheutje olijfolie over. Heb je nog een teentje look liggen? Dan kan je dit fijnhakken en ook over de asperges verdelen. Ik gril de mijne in de oven voor 15 minuten op 200°C maar heb je de barbecue vlakbij, dan kan je ze daarop in 3-4 minuten beetgaar bakken. Ik voeg achteraf nog wat grof zeezout toe.
Deze combinatie van smaken is misschien nieuw, maar oh zo lekker! Je hebt het kruidige en de geroosterde smaak van de asperges, de frisse bloedappelsien, een zachte smeuïge burrata en zoute garnaaltjes maken het geheel helemaal af. Voor een groen tintje voegde ik ook nog wat tuinkers toe. Maar gebruik gerust wat je in huis hebt!
Ingrediënten
- 500 gram groene asperges
- 1 bol burrata
- 2 kleine bloedappelsienen
- 200 gram grijze garnalen
- 1 teentje look optioneel
- een handjevol waterkers of tuinkers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de taaie onderkant van de asperges en leg ze op een bakplaat. Verdeel er een eetlepel olijfolie over de asperges en kruid goed met peper. Hak eventueel een teentje look fijn en verdeel over de asperges.
- Zet de asperges in de oven voor 15 minuten tot ze beetgaar en wat gekleurd zijn.
- Snij terwijl de asperges roosteren, de schil van de bloedappelsienen en snij in plakjes.
- Haal de burrata uit de verpakking en laat even uitlekken.
- Verdeel de asperges over de borden. Snij de burrata doormidden en leg op de asperges.
- Kruid de burrata met peper, zout en wat olijfolie. Verdeel er de garnalen over en werk af met de water- of tuinkers.
Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.
Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!
En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.
Zag dit recept gisteren passeren op instagram en dacht. Dat moet ik zo snel mogelijk maken :-) Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de bloedappelsien wel achterwege gelaten. Eerste maal dat ik burrata heb gegeten. Wauw! Zo veel beter dan mozzarella. Het gerecht is top. Amper werk aan en SUPER LEKKER!
Weinig werk en heerlijk lekker! Ik onhoud het voor als er weer eens wat volk mag langskomen :)
Jaa, daar kijk ik ook naar uit. ;)
Heerlijk receptje op Paaszaterdag! Heb nog parelcouscous met olijfolie en peterselie toegevoegd. Uitzonderlijke combinatie waar ikzelf nooit op zou komen. Voor herhaling vatbazr!
Heerlijke combinatie van smaken. We aten het als voorgerechtje bij onze paasbrunch. Ook leuk dat het in een mum van tijd klaar is en je dus geen voorbereidingswerk hebt.
Heel fijn dat te horen!
Super, klinkt heerlijk in combinatie met de parelcouscous!
Heerlijke combinatie, zo verrassend met de bloedappelsien! Dankjewel
Jeeej! Leuk dat te horen!
Superlekker gerechtje! Eenvoudig te maken en looks fancy ;-).. een groot succes bij mijn huisgenoten!!
Bij gebrek aan bloedappelsien een gewone genomen.. Gewoonweg heerlijk! Absoluut voor herhaling vatbaar 😉 Bedankt voor het top receptje!
Heb je een suggestie om de bloedappelsien te vervangen door iets niet-citrus? (Pompelmoes kan bv ook niet wegens allergisch aan citrusvruchten)
Hoi Nicki,
Ja hoor! Je zou het kunnen weglaten of eventueel vervangen door kiwi of meer in de zomer meloen of perzik! :) Lijkt me allemaal een lekker.
Groetjes,
Ellen
Uitgetest met gele kiwi, en zeer goed in de smaak gevallen :)
Super lekker, verrassende combinatie. Heel weinig werk aan en snel klaar. Gewoon top, dank je wel. Ga ik zeker nog eens klaarmaken hhmmm
Zo makkelijk en zo lekker!! Dit is een blijvertje!
Simpelweg top! Ik had zin in asperges maar wist niet zeker waarmee ik ze wilde, en dit recept bood de perfecte oplossing. Inspirerend en innoverend, de combinatie van de bloedappelsien en burrata kan alleen als goddelijk beschreven worden. Heb het met wat quinoa geserveerd en basilicumolie afgewerkt, dubbel en dik van genoten! Extra pluspunt: heel weinig afwas! ;-) Voor herhaling vatbaar!
Super lekkere combinatie! De garnalen vervangen door krokante spekjes zoals je ook aanraadde, en echt helemaal top :)
Dankjewel Ellen voor het super receptje alweer! Lekker, snel & super easy!
Zo simpel en zo goed! Wij houden van zo’n receptjes. Ellen!
Lekkere combinatie en makkelijk om te maken.
Heerlijke combinatie, Ik krijg thuis regelmatig de vraag wanneer ik dit nog eens maak ;) Super snel en lekker!