Vullende soep met lentegroenten

Een lekker vullende soep met lentegroenten. Meer heb je op een frisse dag, zoals we die al veel gehad hebben de afgelopen weken, niet nodig om terug op te warmen. Niet alleen is dit soepje super lekker, maar ik krijg er ook zo’n nostalgisch gevoel van omdat het mij aan de groentesoep doet denken die mijn oma altijd maakte. Zij ging wel voor de zelfgemaakte bouillon met soepvlees, maar gebruikte ook altijd aardappeltjes en rijst om haar soep wat meer vullend te maken. In combinatie met deze lentegroenten echt een topcombi!

Voor de verandering eens geen gemixt soepje, dus je hebt wel een beetje snijwerk voor de groenten in de pot kunnen. Je kan uiteraard elke groente gebruiken die jij lekker vindt in deze soep, maar ik koos voor:

  • Ui & look als basis
  • Prei
  • Wortelen
  • Groene asperges
  • Aardappelen

Enkele andere groenten die me ook heerlijk in de mix lijken zijn:

  • Diepvrieserwtjes
  • Boontjes
  • Verse spinazie (vlak voor het serveren pas aan de pot toevoegen)
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • Witte asperges
  • Raapjes

Ik stoof voor deze soep met lentegroenten de groentjes even aan in een scheutje olijfolie en voeg dan het water en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en voeg na zo’n 15 minuten de rijst toe. Ik voeg die pas later toe omdat de rijst anders te veel integreert in de soep. Ik hou er wel van dat je de rijstkorrels nog goed proeft.

Deze soep is een echte maaltijdsoep omdat we zowel aardappelen als rijst toevoegen. Lekker en vullen dus. Hou je niet van rijst of vind je dat te veel koolhydraten? Dan kan je ze gewoon weglaten of kiezen om de aardappelen uit de soep te laten.

Groentensoep bewaren

Ik serveer mijn soep meteen en laat de overschot in de pot afkoelen. Dan zet ik de pot met deksel in de koelkast of giet ik de soep in een bewaarpot met luchtdicht deksel. Deze soep met lentegroenten kan je tot 4 dagen na het klaarmaken opeten. Laat je soep even doorkoken als je ze opnieuw opwarmt.

Normaal gezien vries ik ook een portie soep in voor later, maar dat zal de textuur van de soep wel wat veranderen aangezien er redelijk wat stukjes inzitten.

Vullende soep met lentegroenten

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 8 personen

Ingredi√ęnten

De lentegroenten die ik gebruikte

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 4 wortelen
  • 4 stokken prei
  • 2 aardappelen
  • 500 gram groene asperges

Voor de rest van de soep

  • 2 bouillonblokjes
  • 100 gram rijst ik nam basmati

Instructies

  • Schil de ui en snipper fijn. Pel de look en snij ook fijn.
  • Was, schil en snij de rest van de groenten in fijne stukken.
  • Zet een grote soeppot op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de look en ui voor 2 minuutjes en voeg systematisch de rest van de groenten toe van zodra je klaar bent met snijden. Bak mee.
  • Voeg zodra alle groenten gesneden zijn en een paar minuutjes meegebakken hebben 1,5 liter water toe en de bouillonblokjes. Laat zo'n 15 minuten sudderen.
  • Voeg dan de rijst toe en eventueel nog wat extra water indien nodig. Maak de soep zo dik als je zelf wil. Laat nog zo'n 15 minuten koken tot de rijst volledig gaar is.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I‚Äôve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept