5 van 2 beoordelingen

Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen

Dit recept heb ik in mijn leven al veel keren gemaakt & het was dan nog niet één van mijn eigen uitvindingen. Ik at het voor het eerst op een verjaardagsfeestje van een vriendin (hi Katrijn!) toen het recht van de barbecue kwam. Afgelopen weekend gingen we zelf nog even Weberen (onze naam voor de barbecue aansteken) en was het brood het perfecte aperitiefje. Uiteraard hoef je je barbecue nog niet aan te steken, hoewel het veel gezelliger is dan je denkt, maar kan je dit broodje gewoon in de oven maken.

Ben je op zoek naar een hapje voor heel veel volk in één keer? Dan is dit de perfecte oplossing. Daarnaast is het ook de ideale toevoeging bij een soepje of een snelle hap tussendoor. Turks brood snij je doormidden en beleg je royaal met drie verschillende kazen, zongedroogde tomaatjes (zo de half gedroogde zijn het lekkerst) en een goede portie rucola. Even in de oven tot het brood krokant is en de kaas gesmolten is en je kan aanvallen!

turks brood uit de oven 3

Je kan het brood al ruim op voorhand beleggen en gewoon klaarmaken ter plekke. Je krijgt er dan ook gemakkelijk 10 stukken uit, dus een grote groep is absoluut geen probleem. Niet zo fan van de kazen? Kies dan zelf een andere gemalen variant die je lekker vindt en ik weet zeker dat je dit ongelofelijk zal smaken!

Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:15 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:10 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 2 beoordelingen
10 als hapje

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 100 g gemalen mozzarella
  • 50 g gemalen cheddar*
  • 50 g gemalen gruyère
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 40 g rucola

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C. Leg een bakplaat in het midden van de oven klaar.
  • Snij het brood doormidden en beleg met de kazen, tomaatjes en rucola. Vouw het brood terug dicht.
  • Leg in de oven voor 5-10 minuten (afhankelijk van je oven) tot de kazen gesmolten zijn en het brood licht krokant begint te worden.
  • Snij in 10 gelijke stukken en smullen maar.
*Ik vind het niet altijd in de supermarkt, dus soms neem ik ook gewoon die apart verpakte plakjes cheddar die ik dan zelf in een reepjes snij.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

turks brood uit de oven 2

Nog goesting?

dip met geroosterde paprika
Dips
00:05

Dip met geroosterde paprika & feta

rode vruchten curd
Dessert
00:15

Rode vruchten curd

havermoutrepen met appel
Hapjes
00:50

Appel havermoutrepen

appel crumble muffins
Cake & taart
00:45

Appel crumble muffins (suikervrij)

dip met veenbessen
Hapjes
00:05

Romige dip met veenbessen, pecannoten en rozemarijn

peperkoek
Zoete hapjes
01:05

Zelfgemaakte peperkoek

bananenbrood
Zoete hapjes
01:00

5-ingredient bananenbrood (gluten- en suikervrij!)

bosbessen confituur
Dips
00:15

Bosbessen confituur met maar 3 ingrediënten