Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen

Dit recept heb ik in mijn leven al veel keren gemaakt & het was dan nog niet Ć©Ć©n van mijn eigen uitvindingen. Ik at het voor het eerst op een verjaardagsfeestje van een vriendin (hi Katrijn!) toen het recht van de barbecue kwam. Afgelopen weekend gingen we zelf nog even Weberen (onze naam voor de barbecue aansteken) en was het brood het perfecte aperitiefje. Uiteraard hoef je je barbecue nog niet aan te steken, hoewel het veel gezelliger is dan je denkt, maar kan je dit broodje gewoon in de oven maken.

Ben je op zoek naar een hapje voor heel veel volk in Ć©Ć©n keer? Dan is dit de perfecte oplossing. Daarnaast is het ook de ideale toevoeging bij een soepje of een snelle hap tussendoor. Turks brood snij je doormidden en beleg je royaal met drie verschillende kazen, zongedroogde tomaatjes (zo de half gedroogde zijn het lekkerst) en een goede portie rucola. Even in de oven tot het brood krokant is en de kaas gesmolten is en je kan aanvallen!

Je kan het brood al ruim op voorhand beleggen en gewoon klaarmaken ter plekke. Je krijgt er dan ook gemakkelijk 10 stukken uit, dus een grote groep is absoluut geen probleem. Niet zo fan van de kazen? Kies dan zelf een andere gemalen variant die je lekker vindt en ik weet zeker dat je dit ongelofelijk zal smaken!

Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen

Aantal personen: 10 als hapje

Ingrediƫnten

  • 1 Turks brood
  • 100g gemalen mozzarella
  • 50g gemalen cheddar*
  • 50g gemalen gruyĆØre
  • 50g zongedroogde tomaten
  • 40g rucola

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 180Ā°C. Leg een bakplaat in het midden van de oven klaar.
  2. Snij het brood doormidden en beleg met de kazen, tomaatjes en rucola. Vouw het brood terug dicht.
  3. Leg in de oven voor 5-10 minuten (afhankelijk van je oven) tot de kazen gesmolten zijn en het brood licht krokant begint te worden.
  4. Snij in 10 gelijke stukken en smullen maar.

Notes

*Ik vind het niet altijd in de supermarkt, dus soms neem ik ook gewoon die apart verpakte plakjes cheddar die ik dan zelf in een reepjes snij.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



1 thought on “Turks brood met zongedroogde tomaten & drie kazen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *