Dit recept heb ik in mijn leven al veel keren gemaakt & het was dan nog niet één van mijn eigen uitvindingen. Ik at het voor het eerst op een verjaardagsfeestje van een vriendin (hi Katrijn!) toen het recht van de barbecue kwam. Afgelopen weekend gingen we zelf nog even Weberen (onze naam voor de barbecue aansteken) en was het brood het perfecte aperitiefje. Uiteraard hoef je je barbecue nog niet aan te steken, hoewel het veel gezelliger is dan je denkt, maar kan je dit broodje gewoon in de oven maken.
Ben je op zoek naar een hapje voor heel veel volk in één keer? Dan is dit de perfecte oplossing. Daarnaast is het ook de ideale toevoeging bij een soepje of een snelle hap tussendoor. Turks brood snij je doormidden en beleg je royaal met drie verschillende kazen, zongedroogde tomaatjes (zo de half gedroogde zijn het lekkerst) en een goede portie rucola. Even in de oven tot het brood krokant is en de kaas gesmolten is en je kan aanvallen!
Je kan het brood al ruim op voorhand beleggen en gewoon klaarmaken ter plekke. Je krijgt er dan ook gemakkelijk 10 stukken uit, dus een grote groep is absoluut geen probleem. Niet zo fan van de kazen? Kies dan zelf een andere gemalen variant die je lekker vindt en ik weet zeker dat je dit ongelofelijk zal smaken!
Ingrediënten
- 1 Turks brood
- 100 g gemalen mozzarella
- 50 g gemalen cheddar*
- 50 g gemalen gruyère
- 50 g zongedroogde tomaten
- 40 g rucola
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C. Leg een bakplaat in het midden van de oven klaar.
- Snij het brood doormidden en beleg met de kazen, tomaatjes en rucola. Vouw het brood terug dicht.
- Leg in de oven voor 5-10 minuten (afhankelijk van je oven) tot de kazen gesmolten zijn en het brood licht krokant begint te worden.
- Snij in 10 gelijke stukken en smullen maar.
Smakelijk!
Haaa dit blijft een topper in de categorie lekker – gemakkelijk – snel voor veel volk!
Overheerlijk ;-)