4.84 van 6 beoordelingen

Eenpanspasta met zongedroogde tomaten

Zijn jullie klaar voor een nieuw eenpansgerechtje? Hou jullie klaar, want het is opnieuw een topper! Deze vegetarische eenpanspasta is in 15 minuten klaar, heerlijk creamy zonder room. Het geheim? Je pasta meekoken met je saus en alles wordt een fantastisch romig geheel.  Love it!

Ik ben dol op zongedroogde tomaten! Ze hebben zo’n aparte sterke smaak dat ze je gerechtje meteen transformeren naar iets heerlijk lekkers. Een gemakkelijke smaakmaker dus. Ze spelen dan ook de hoofdrol in dit gerechtje en oh boy! Wat is dit lekker. Een paar teentjes look erbij en een dit smaakbommetje van een eenpanspasta werd geboren.

eenpanspasta met zongedroogde tomaten

Ik gebruikte voor deze eenpanspasta een volkoren versie en dat werkte prima! Ook kan je gerust nog wat vlees toevoegen als je wil. Bak eerst wat kipblokjes in de pan voor je de rest toevoegt, vast en zeker een succes! En weet je wat helemaal fantastisch is? De volgende dag is deze pasta nog lekkerder, if that’s even possible! ;) Enjoy!

Eénpanspasta met zongedroogde tomaten

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.84 van 6 beoordelingen
4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram korte pasta
  • 10-15 zongedroogde tomaten ik nam in olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gram spinazie
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • 250 ml melk

Instructies

  • Zet een grote pan met hoge randen op middelhoog vuur en laat opwarmen.
  • Laat de zongedroogde tomaten wat uitlekken en snij ze in kleine stukjes. Snij ook de look in stukjes of pers met een knoflookpers
  • Bak de tomaten voor 1 minuut in een pan en voeg dan de look toe. Bak voor 30 seconden tot de look geurig is.
  • Voeg 500 ml water toe aan de pan samen met het bouillonblokje en de pasta en breng al roerend aan de kook.
  • Als al het water opgenomen is maar de pasta nog niet gaar is, voeg er dan nog een glaasje water bij.
  • Zodra de pasta al dente is, draai het vuur laag en voeg de mozzarella en melk toe en meng door elkaar. Er zou een dikkige saus moeten ontstaan rond de pasta.
  • Voeg de spinazieblaadjes toe in delen en schep onder de pasta om ze te garen.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

eenpanspasta met zongedroogde tomaten

Op zoek naar nog meer eenpansgerechten? Je vindt ze hier! Ik maak ze ook vaak live klaar via Instagram dus vergeet me daar niet te volgen. :)

Heb je een gerechtje van Kokerellen gemaakt? Dat vind ik natuurlijk de max! Deel je recreaties dan ook met mij. Je kan me vinden en taggen via @kokerellen op Instagram en op Facebook. Of stuur dit receptje ook door naar iemand die er ook met veel plezier van zou genieten!

Nog goesting?

italiaanse pastasalade
Lunch
00:20

Italiaanse pastasalade

salade met asperges
Lunch
01:00

Lauw warme salade met asperges, krieltjes en ei

Griekse maaltijdsalade
Lunch
00:15

Griekse maaltijdsalade

notenvrije pesto maken
Hapjes
00:10

Notenvrije pesto maken

couscous met gegrilde groenten
Vegetarisch
00:30

Snelle couscous met gegrilde groenten

zelf veenbessensaus maken
Dips
00:15

Zelf veenbessensaus maken

tomaten galette
Lunch
01:05

Hartige tomaten galette met geitenkaas

thaise pompoensoep
Lunch
00:25

Thaise pompoensoep