Quiche met asperges. Een hartige taart is de ideale manier om de lente te vieren. Deze feestelijke doch makkelijke quiche gebruikt de allerlekkerste lentegroenten en is ontzettend makkelijk te maken. Een handvol ingrediƫnten die lekker afsmaken zorgen voor een heerlijke quiche. Ideaal nog warm als licht avondmaal, maar ook lekker als lunch (on the go) of tijdens een picknick.
Quiche met asperges in een handomdraai
Deze quiche met asperges heb je in een paar eenvoudige stappen zo op tafel. Ik gebruik het liefst groene asperges, omdat je deze niet hoeft te schillen. Dat vind ik me toch een vervelend werkje. Heb je echter witte asperges in huis? Gebruik ze dan met plezier! Schil ze en verwijder de taaie onderkant en rooster ze vervolgens zoals de instructies aangeven zoals de groente variant.
Ik rooster de asperges kort op voorhand in de oven zodat ze mooi compleet garen in de quiche. Ze zullen dus nog stevig en beetgaar zijn na hun eerste baksessie in de oven. Terwijl de asperges roosteren, maak ik alvast mijn eivulling klaar. Hierin gaan eitjes, een beetje melk, diepgevroren erwtjes (je hoeft ze niet op voorhand te ontdooien, dan behouden ze wat knapperigheid) en een royale portie gemalen kaas.
- Kant-en-klare bodems zijn top voor quiches. Ga voor bladerdeeg of zanddeeg, afhankelijk van je voorkeur.
- Prik gaatjes in het deeg en zet je oven voldoende warm zodat het deeg niet nat blijft na het bakken.
- Voeg je toppings toe na het ei-mengsel voor de mooiste presentatie van de quiche. Als je het eimengsel bovenop je groenten giet, zie je bijna niets van de vulling. Uiteraard doet dat niets af aan de smaak. :-)
- Kies voor groene of witte asperges. Vergeet niet als je witte asperges gebruikt, dat je ze eerst dient te schillen.
- Gebruik je liever kant-en-klare aspergepunten? Dan hoef je deze zelfs niet voor te roosteren. Ze garen voldoende in de quiche.
Deze quiche met asperges bewaren
- Je bewaart de quiche met asperges in de koelkast nadat hij volledig afgekoeld is.
- Ik warm mijn quiche het liefst opnieuw op in de oven, op 160Ā°C voor 15 minuten. Opwarmen in de microgolfoven is een stuk sneller, maar de quiche verliest daarmee zijn structuur.
- Quiche kan je ook invriezen. Snij de hartige taart met asperges in porties en bewaar in een luchtdichte verpakking. Laat de quiche terug ontdooien in de koelkast en warm hem opnieuw op in de oven voor 15 minuten op 160Ā°C.
- Je kan quiche trouwens ook terug opwarmen in de Airfryer.
Ingrediƫnten
- 300 g groene asperges
- 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 100 g geraspte kaas
- 100 g diepgevroren erwtjes
- 1 eetlepels gedroogde oregano
- Een handjevol verse waterkers
Instructies voor de quiche met asperges
- Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
- Snij de taaie onderkant van de groene asperges. Leg op een bakplaat, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet voor 10 minuten in de oven.
- Klop ondertussen de eieren los met de melk, oregano en 3/4de van de geraspte kaas. Kruid royaal met peper en zout.
- Verdeel het kruimeldeeg over de quichevorm, snij overtollig deeg weg aan de randen en prik gaatjes in de bodem.
- Giet het eimengsel over de quiche, verdeel daarover de asperges, erwtjes en de rest van de geraspte kaas.
- Zet in de oven tot de quiche goudbruin en gaar is (25-30 minuten).
- Laat de quiche 15 minuten afkoelen alvorens aan te snijden. Serveer met een handjevol verse waterkers bovenop.
Geniet van deze heerlijke quiche met asperges!
Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram (@kokerellen) voor dagelijkse updates, achter de schermen en meer smakelijke creaties. Heb je deze quiche gemaakt? Laat dan een rating achter (druk op het aantal sterren) of schrijf onderaan deze pagina een korte review. Dat helpt mij enorm!
Kan je maar geen genoeg krijgen van goede quiche gerechtjes? Wat dacht je van:
Enorm lekkere quiche en een heel gemakkelijk en duidelijk uitgeschreven recept om te volgen. Ga ik zeker nog eens maken!
Bedankt voor je reactie Julie!