Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten

Niet alle taarten hoeven per se zoet te zijn. Dat bewijst deze overheerlijke groententaart wel. Niet alleen ziet ze er best wel spectaculair uit (beauty!), maar ze is ook ontzettend gemakkelijk om te maken. Jullie kennen het ondertussen wel. Rustiek boven mooi afgewerkte maaltijdjes zijn zoveel sneller en gemakkelijker om te maken & smaken minstens even goed. ;)

Voor deze taart gebruik ik tomaten, gegrilde courgette & aubergine. Een heerlijk zomerse combinatie als je het mij vraagt waar je nooit iets mee fout kan doen. Een gezonde dosis pesto en mozzarella erbij, samen in een jasje van bladerdeeg (haha, zeggen ze dat zo?!) en je hebt een heerlijke lunch, hapje of zelfs een avondmaal om U tegen te zeggen.

Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten

Aantal personen: 4 personen als maaltijd/6-8 personen als hapje

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 el pesto
  • 1 vel (rond) bladerdeeg
  • een 20-tal pijnboompitten, optioneel

Werkwijze

  1. Was en snij de aubergine en courgette in rondjes van ongeveer een halve centimeter.
  2. Bak eerst de aubergineschijfjes in een eetlepel oliijfolie in een pan voor 4-5 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Kruid met peper en zout tijdens het bakken.
  3. Bak daarna de courgetteschijfjes voor zo'n 2-3 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout tijdens het bakken. Laat de groenten even afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Snij de tomaten en mozzarella ook in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
  6. Leg het vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenschaal en besmeer de bodem met de pesto.
  7. Verdeel op de pesto in rondjes de groenten afgewisseld met de mozzarella tot alles op is.
  8. Vouw de buitenkanten van het deeg naar binnen. Dit mag rustiek zijn of met een patroontje. Wat je zelf wil. Smeer eventueel de bovenkant van het deeg nog in met een beetje olijfolie voor een mooi bruin kleurtje. Bestrooi de taart eventueel met wat pijnboompitten.
  9. Zet de taart in de oven voor 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella goed gesmolten.
  10. Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren.

Smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk:



2 thoughts on “Hartige groententaart met mozzarella & gegrilde groenten”

  • Heerlijke taart! Maar bij ons was het deeg niet helemaal goed gebakken, dus ik vroeg me af of het bladerdeeg blind voorgebakken zou moeten worden? En om niet té veel vocht te hebben: haal jij de pitjes uit de tomaten? Bedankt!

    • Dag Sara,

      Bedankt voor je reactie! :) Ik heb het deeg niet voorgebakken. Mijn oven is wel een krachtige dus dat helpt wel om de korst meteen krokant te krijgen. Misschien dat wat gaatjes prikken (om de stoom te laten ontsnappen) in de bodem ook kan helpen en je oven ietsje hoger zetten!
      Ik haal de pitjes er niet uit. Ik zorg wel dat ik mijn gegrilde groenten goed uit laat lekken zodat daar al zeker geen extra vocht vanaf komt. En ook de mozzarella knijp ik goed uit.

      Hopelijk volgende keer nog net iets lekkerder dan! :)

      Liefs,
      Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *