5 van 1 beoordeling

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en geitenkaas

Je hebt zo van die weken, dagen, waar je gewoonweg ontzettend weinig tijd hebt. En wat eet je dan als lunch? Meestal boterham met kaas. Elke. Dag. Weer. Niets mis met zo’n bammetje kaas, maar op zich mag het wel wat meer zijn toch? Ik ben hier om jullie dit recept te delen waar je geen oven voor nodig hebt, niet voor moet snijden, enkel en alleen maar moet kunnen smeren en samenvoegen. Dat kunnen we, toch? ;)

Ik weet zelf niet meer hoe ik op deze combinatie kwam, maar ik kan je zeggen dit Turks brood belegd met geitenkaas, olijventapenade, geroosterde paprika en veldsla een topper is. Stel, je neemt dit als lunch mee en je hebt alle ingrediĆ«nten in huis? Dan duurt het samenstellen van deze ‘boterham’ letterlijk 3 minuten. Voel je je fancy? Leg hem dan nog even tussen de grill. Zowel warm als koud is deze boterham heerlijk.

Je kan je olijventapenade zelf maken (deze lijkt me heerlijk!) of koop hem in de supermarkt. De geroosterde paprika zou ik zelfs aanraden om te kopen, want daar spaar je al gauw +45 minuten mee uit. We hebben dan het zoutige van de olijventapenade, het smeuĆÆge van de geitenkaas en het smaakvolle van de paprika. Serveer er nog wat veldsla bij – of een ander groen naar keuze – en je bent vertrokken. Eventueel een soepje om het helemaal af te maken?

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en geitenkaas

Turks brood: I love it!

Ik ben dol op Turks brood. Ik vertel je graag waarom:

  • Het is heerlijk zacht en fluffy. Je hebt tegenwoordig ook bij vele bakkers een volkoren variant dus qua voedingswaarden is dat een plus.
  • Je kan er vĆ©Ć©Ć©l beleg tussen doen. Dankzij de stevige textuur kan je echt zoveel laagjes met beleg maken als je maar wil! Ik maakte zo ooit een gevuld brood op de blog, dat zou je ook perfect hiermee kunnen maken.
  • Het is heerlijk vers, maar rooster het de volgende dag en het smaakt warm net zo lekker Ć©n krokant. Deze combi smaakt heerlijk warm of koud.
  • Je maakt zo gemakkelijk een lunch voor meerdere personen. Snij het brood doormidden, beleggen en in stukken snijden. Ideaal voor een gezin of wanneer je bezoek over de vloer krijgt.
  • Het is Ć©cht goedkoop. Een brood kost tegenwoordig soms al 5 euro (hier in de stad toch), dan kan je echt niet sukkelen voor 90 cent. Toch?

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en geitenkaas

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:00 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:05 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 Turks brood volkoren of wit
  • 4 el zachte geitenkaas
  • 4 geroosterde paprika's uit een bokaal
  • 4 el olijventapenade
  • 100 gram veldsla

Instructies

  • Snij het brood doormidden en bestrijk de bodem met de olijventapenade.
  • Bestrijk de bovenkant met de geitenkaas.
  • Laat de paprika's uitlekken. Spoel ze eventueel kort onder water als de marinade wat te zuur is. Dep ze droog. Snij ze in reepjes en verdeel ze over de tapenade.
  • Werk af met de veldsla, vouw dicht en snij in stukken.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Op zoek naar meer recepten met Turks brood? Maak dan eens dit Turks brood met zongedroogde tomaten en drie kazen of dit warm broodje kip curry

Turks brood met geroosterde paprika, olijventapenade en geitenkaas

Nog goesting?

Lunch
00:50

Kleurrijke frittata met ricotta

Lunch
00:20

Bagel met smossalade

Lunch
00:25

Goedgevuld vegetarisch picknick brood

Lunch
00:25

Zomerse salade met kip en aardbeien

Lunch
00:10

Zomerse burrata salade met pesto, tomaat en framboos

Lunch
00:40

Oosterse pompoensoep met pinda

Veggie
00:40

Parelcouscous met gegrilde pompoen, ui en walnoten

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes