4.82 van 16 beoordelingen

Pompoensoep met courgette

Echt veel heb ik over deze pompoensoep niet te vertellen. Ze was het resultaat van een ‘wat heb ik nog in huis’ rondje. Maar dat wil niet zeggen dat ze daarom minder lekker is! Het is geheim dat ik dol ben op pompoen maar nu de dagen langer zijn, het weer wat zonniger verlang ik meer naar zomerse smaken. Dus best of both worlds: pompoen en courgette!

Voor deze pompoensoep gebruik ik een zak diepvriespompoen in stukjes. Ontzettend gemakkelijk, omdat je letterlijk 5 seconden nodig hebt om de zak open te knippen en de pompoen in de pan de zwieren. Natuurlijk krijg je van een verse pompoen (zeker als je hem eerst roostert) een vollere smaak. Maar eerlijk… ik proefde het echt niet in het eindresultaat!

pompoensoep

Dus ik sprokkelde samen voor mijn soepje:

  • pompoen uit de diepvriezer
  • twee courgettes voor een frissere soep
  • een handjevol verse tijmblaadjes
  • een beetje gemalen komijnpoeder
  • bouillonblokjes
  • een blikje kokosmelk voor romigheid achteraf

Maar… gooi vooral bij de soep wat je in huis hebt. Sowieso dat de combinatie van pompoen en paprika bijvoorbeeld ook héérlijk is. Heb je geen verse kruiden? Alle gedroogde groene kruiden smaken hier ook heerlijk in. De komijn kan je gerust weglaten.

Ik serveerde mijn pompoensoep met droog brood even opgebakken in de pan met wat olijfolie, peper en zout. De lekkerste croutonnetjes die er zijn! Ga zeker aan de slag met je eigen variant op deze soep en vergeet me niet te taggen door @kokerellen te gebruiken! Stay Safe! X Ellen

Pompoensoep met courgette

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:40 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:10 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:30 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

4.82 van 16 beoordelingen
8 personen

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen vers of diepvries
  • 2 courgettes
  • 2 bouillonblokjes
  • een handjevol verse tijm
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 blik kokosmelk

Instructies

  • Snij de courgettes in hapklare stukken, net zoals de pompoen en bak in een grote soeppot voor zo'n 2 minuutjes aan in wat olijfolie. Voeg ook de komijn en tijm toe zodat deze even kunnen meebakken.
  • Zet de groentjes net onder met kokend water en voeg de bouillon toe. Laat een half uurtje sudderen.
  • Pureer de soep en voeg het blik kokosmelk toe. Je kan de soep tot 5 dagen in de koelkast bewaren of vries een deel in.

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

pompoensoep

Op zoek naar meer soepjes? Check mijn lunchpagina boordevol inspiratie!

Nog goesting?

Lunch
00:15

Pittige komkommer-wortelsalade

Lunch
00:35

Plaattaart met verse kaas, spinazie, tomaat en mozzarel...

Vis
00:30

Parelcouscous salade met zalm

Lunch
00:55

Lente quiche met prei, kerstomaatjes en parmaham

Lunch
01:30

Hartige taart met butternut, zoete aardappel en rode ui

Lunch
00:30

Salade met gegrilde courgette

Lunch
00:30

Frisse erwtensoep met curry

Lunch
00:20

Frisse pastasalade met komkommer