5 van 1 beoordeling

Hapje met asperges, gedroogde ham en gepocheerd eitje

Hapje met asperges. Dit heerlijke en eenvoudige hapje met asperges en gedroogde ham kiest voor kwaliteit boven kwantiteit. Eenvoudig te maken en snel klaar. Schaf jezelf de lekkerste asperges aan die je kan vinden, smaakvolle gedroogde ham en een lekker biologisch eitje en deze maaltijd wordt de showstopper van de dag. Ideaal als starter of voor mensen die graag low carb eten.

Dit hapje met asperges en gedroogde ham zag ik al eens op Pinterest verschijnen en toen er veel vraag kwam naar recepten met asperges leek het mij de perfecte kans om er mijn eigen draai aan te geven. Zoals jullie weten verblijf ik in Nederland voor een korte vakantie, maar dat weerhoudt er me niet van om dit heerlijke maaltje klaar te maken Ć©n het met jullie te delen. Zo zie je maar, je kan overal lekker koken zonder fancy keukengerief.

hapje met asperges

Omdat ik geen oven heb, bakte ik de asperges gewoonweg in de pan. Op een laag vuurtje zodat de gedroogde ham niet te hard gebakken wordt vooraleer de asperges beetgaar zijn. Kook ze zeker niet plat, want die bite is precies wat we willen. Werk de asperges af met het gepocheerd eitje (super gemakkelijk, niet twijfelen om het eens te proberen ook al heb je het nog nooit gedaan) of bak er anders een spiegeleitje bij. Werk af met wat gehakte amandelen en wat verse waterkers. Klaar is kees!

Gebakken asperges met ham en gepocheerd ei

Hoe lang doe je er over Totale bereidingstijd 00uur:20 minuten
Hoe lang doe je er over Voorbereidingstijd 00uur:05 minuten
Hoe lang doe je er over Bereidingstijd 00uur:15 minuten
Afdrukken Afdrukken Pinterest Pin recept

Rate het recept hier

5 van 1 beoordeling
4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g groene asperges
  • 120 g gedroogde ham evenveel sneetjes ham als je asperges hebt
  • 4 eieren
  • een handjevol waterkers
  • 20 amandelen

Instructies

  • Was de asperges en snij de taaie onderkant eraf.
  • Rol telkens 1 sneetje ham om een asperge, laat het puntje vrij. Kruid met peper en eventueel wat zout (als de ham al erg zout is, zou ik zout weglaten).
  • Bak de asperges in een pan met wat olie of bak ze voor 10-15 minuten in een oven op 180Ā°C. Draai de asperges in de pan regelmatig om en laat ze op laag vuur garen.
  • Kook ondertussen het water voor de eieren. We pocheren ze pas net voor serveren. Dit doe je zo: Breek je eieren allemaal apart in een kommetje (of kook ze 1 voor 1). Draai het vuur laag, zodat het water net niet kookt. Roer met een houten lepel in een ronde beweging zodat er een draaikolk ontstaat. Giet het ei in het midden van de draaikolk en laat dan het water zijn werk doen. Zet een timer voor 3 minuten en serveer de eieren meteen op de asperges.Ā 
  • Werk af met wat verse waterkers en wat gehakte amandelen.
De hoeveelheid asperges is gerekend als bij- of voorgerecht, dus als je nog meer gerechtjes maakt. Wil je hier een hoofdmaaltijd van maken, verdubbel dan de hoeveelheid asperges en gedroogde ham!

Heb je dit recept al eens geprobeerd?

Laat ons weten wat je ervan vond!

Smakelijk!

Nog op zoek naar meer paasrecepten? Kijk dan zeker eens op deze pagina.

hapje met asperges

Nog goesting?

Lunch
00:30

Linzensalade met gegrilde aubergine

Lunch
00:15

Griekse wrap met tzaziki

015 picknickbrood
Lunch
00:20

Italiaans picknickbrood met tonijn

Lunch
00:15

Zomerse wrappizza met zalm, avocado & kappertjes

Lunch
00:25

Kerstmenu: torentje van zalm & avocado

Lunch
00:50

Bloemkool taart met spinazie

Lunch
00:15

Pittige komkommer-wortelsalade

Lunch
00:15

Bagel met gerookte zalm salade