Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer

Loaded fries winnen steeds meer bekendheid. Ken jij het concept al? Hierbij gebruik je als basis frietjes die je dan afwerkt met allerlei toppings. Ik vind het concept fantastisch, maar nogal vettig dus ik deel graag met jullie mijn eigen versie, een heerlijke aardappel schotel kip, paprika en gesmolten kaas die ik maak in de Philips Premium Airfryer XXL met Smart Sensing technologie.

Deze aardappelschotel is super eenvoudig te maken en het beste van al is dat je amper vetstof toevoegt en toch een mega smaakvol eenpansgerecht op tafel zet. Het receptje vraagt wat snijwerk, maar dat kan gemakkelijk tijdens het bakken in de Airfryer. Ik leg jullie graag uit hoe ik tewerk ga:

  1. Ik start met het schillen van mijn aardappelen. Gebruik je krieltjes, was ze dan goed dan hoef je de schil er niet af te halen. Snij de grotere doormidden. Gebruik je gewone vastkokende aardappelen, snij ze dan in wedges. Om ze extra krokant te maken voegen we een scheutje zonnebloemolie toe (een theelepel is voldoende). Zet ze goed onder elkaar om de olie gelijk te verdelen.
  2. Van zodra de aardappelen in de Airfryer zitten, start ik met de ui en paprika. Die snij ik in hapklare stukken. Zodra alle groenten gesneden zijn voeg ik ze toe aan het mandje van de Airfryer.
  3. Daarna bereid ik het vlees voor deze aardappel schotel door de kip in kleine stukjes te snijden en goed te kruiden. Die gaat dan weer bij in de Airfryer.
  4. Als laatste stap rasp ik de kaas terwijl alle bovenstaande ingrediënten gaar bakken en voeg deze toe aan de ingrediënten die ik in het bakmandje heb gedaan. Even 2 minuutjes terug in de Airfryer om lekker te smelten. En klaar is kees! Dankzij de Airfryer XXL-versie kan je zo heel gemakkelijk voor 4 personen een volledige eenpansmaaltijd bereiden.

Je favoriete toppings voor deze aardappel schotel

Dit recept is zoo eenvoudig en smaakt heerlijk op zich, maar je kan je loaded aardappel schotel natuurlijk met van alles afwerken. Ik koos voor 3 smaakvolle ingrediënten, namelijk een beetje mayonaise, barbecuesaus en fijngesneden lente-ui. Andere lekkere toppings die je kan uitproberen:

  • Wat fijngesneden pepertjes (Jalapeno bijvoorbeeld)
  • Gefrituurde ui’tjes
  • Ketchup of mosterd
  • Fijngesneden tomaatjes
  • Guacamole of stukjes avocado
  • Maïs
  • Noem maar op!

Heb je nog geen Airfryer in huis en wil je graag weten of hij iets voor jou is? Ik schreef er niet alleen een uitgebreide review over maar deel ook in die blogpost een filmpje + drie extra eenpansgerechten die je met het bakaccessoire kan maken. Hoe mooi is deze nieuwe editie trouwens met smart sensing technology en een prachtige rosé gouden handvat en knoppen. Je zou het Smart Chef programma ook kunnen gebruiken voor dit recept.

Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 3 paprika's
  • 400 gram kipfilet
  • 1 grote rode ui
  • 2 eetlepels kip, saté of friet kruiden
  • 50 gram geraspte cheddar

Toppings

  • barbecuesaus
  • Mayonaise
  • fijngesneden lente-ui

Instructies

  • Schil de aardappelen en snij in wedges. De grotere sneed ik in 6, de kleinere in 4. Meng de aardappelwedges met een klein scheutje zonnebloemolie (ongeveer een theelepel) en kruid met 1 eetlepel van de kipkruiden. Meng goed tot de kruiden en olijfolie over de aardappelen verdeeld zijn.
  • Verdeel de aardappelwedges over het mandje van de Airfryer en zet ze de timer voor 5 minuten op 180°C.
  • Snij terwijl de aardappelen bakken de paprika's en ui en hapklare stukken. Dit hoeft niet al te fijn.
  • Schud het mandje met de aardappelen op en voeg de groenten toe. Zet even onder elkaar en plaats opnieuw in de Airfryer voor 10 minuten op 180°C.
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid met de overige kipkruiden en een scheutje zonnebloemolie. Meng goed.
  • Voeg de kipblokjes toe bovenop de groenten en bak voor 10 minuten op 180°C in de Airfryer.
  • Wil je graag gesmolten kaas bovenop? Schep dan de groentjes en kip in het bakaccessoire en bak voor zo'n 3 minuten op 180°C tot de kaas helemaal gesmolten is. Werk af met de toppings (naar jouw keuze).

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer avond recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de dinner pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Philips. Voor meer informatie over betaalde samenwerkingen verwijs ik je graag door naar mijn disclaimer.

You may also like



4 thoughts on “Loaded aardappel schotel met kip, paprika en gesmolten kaas uit de Airfryer”

  • 4 sterren
    Heel erg makkelijk en lekker receptje!
    Volgende keer zou ik de aardappelen wel iets langer in de airfryer steken dan aangegeven. Maar voor de rest top! De mais is een goede aanvulling bij het recept.

  • 5 sterren
    Heel lekker, weinig afwas en redelijk snel klaar. Geen airfryer dus gewoon in de oven gemaakt met extra olie en iets langere baktijden. Veggie gemaakt met Seitan Fritti en extra kipkruiden en extra veel cheddar 😜

  • 5 sterren
    Heerlijk makkelijk en smaakvol recept! Ik koos voor kabeljauw ipv kip (liet deze iets langer meebakken) en kruidde af met gedroogde oregano en basilicum voor de vis. Volgende keer probeer ik zeker de versie met kip, want deze is echt voor herhaling vatbaar!

  • 5 sterren
    Zalige ontdekking van een Airfryer recept, helemaal fantastisch! Afgewerkt met vegetarische Poulettekes en op het einde lookmayo en BBQ saus mmmm. Reactie thuis: gaan we dit dan vanaf nu elke avond eten? 🤤🤩

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept