Goedemorgen! Nu Pasen al bijna om de hoek komt loeren, wordt het tijd om mijn paasrecepten van 2017 boven te halen. We starten vandaag met een ongelofelijk gemakkelijk (écht te eenvoudig) recept voor een overheerlijke plaattaart met asperges. Zoals je kan zien is het eindresultaat impressionant. Altijd mooi meegenomen voor op die paastafel.
Doen jullie dit jaar een paasbrunch? Of kiezen jullie voor een namiddagje zonnen met bijpassende hapjes? Ik vind beide fantastisch! De recepten die ik met jullie ga delen kunnen dan ook zéker voor elk paasfeestje op tafel gezet worden. Serveer er een heerlijke cocktail bij en ja.. dan dromen we al van de zomer. ;) Deze plaattaart met asperges is alvast een goede start.
Voor deze plaattaart met asperges heb je niet meer dan 4 ingrediënten nodig. Ja VIER! :) Cazy, right?! Ik hou van die eenvoudige recepten (kan je het dan zelfs nog een recept noemen) met een overheerlijk eindresultaat. Ik koos hier voor aspergetips (kan je zo in de supermarkt kopen) omdat je deze niet meer moet schoonmaken. Ook heb je dan zeker geen taaie stukken ertussen, maar enkel de deliciousness van de asperges. Hou je niet van Gruyère? Dan kan je natuurlijk gewoon een andere kaas naar keuze gebruiken.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg vierkant
- 100 g aspergepunten
- 150 g gruyèrekaas
- 1 el graantjesmosterd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de lap bladerdeeg uit en maak met een mes een inkeping 1 cm van de rand zodat je een boord krijgt. Snij niet helemaal door het deeg. Zo gaan de zijkanten mooi naar boven komen.
- Prik in de rest van het deeg gaatjes met een vork zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen.
- Bestrijk het deeg met de graantjesmosterd.
- Voeg de gruyèrekaas toe. Verdeel gelijkmatig.
- Leg daarop de aspergepunten en bestrijk met een beetje olie, doe ook de kanten.
- Zet in de oven voor 15-20 minuten tot het deeg goudbruin ziet.
Smakelijk!
Nog op zoek naar andere lekkere plaattaarten? Ik maakte er ook nog eentje met tomaat, mozzarella en pesto of wat dacht je van een dessert variant met nectarines en blauwe bessen? Heerlijk!