Romige paprikasoep

Soep front

In de winter kan niets me meer opvrolijken en verwarmen dan een lekker bord soep. Voor ‘s avonds heb ik er graag nog een stukje brood of een salade bij, maar vooral ‘s middags smaakt een grote kom zelfgemaakte soep het allerlekkerste. Na uren achter een bureau vertoefd te hebben, ben ik blij dat ik mijn kommetje kan gaan opwarmen.

Ik hoor van veel mensen dat ze eigenlijk nog nooit zelf soep gemaakt hebben. Terwijl soep nu net een van de allergemakkelijkste gerechten is om te maken. Je moet absoluut geen snijkunsten bezitten, je groenten mogen gerust al wat verrimpeld zijn en het enige wat je moet  doen is een half uur wachten tot alle groenten gaargekookt zijn.

Deze paprikasoep behoort dan nog bij de gemakkelijkste soepen die je kan maken. 4 ingrediënten (water tel ik even niet mee!) in een pot en tadaa, je soep is klaar. Maak een grote pot en je kan de hele week lekker genieten van die heerlijk verwarmende kom soep! Heerlijk om samen met een broodje te verorberen of om te dippen met wat zelfgemaakte kaasstengels.

Romige paprikasoep

Ingrediënten

 • 5 rode paprika's
 • 2 courgettes
 • 1,5 liter water
 • 2 blokjes bouillon
 • Kruidenkaas

Werkwijze

 1. Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijdt in grove stukken. Snij ook de courgettes in grove stukken.
 2. Doe wat olijfolie in een grote pot en voeg de paprika's en courgettes toe. Laat 5 minuutjes stoven, zodat de groenten wat kleur krijgen.
 3. Giet dan het kokend water op de groenten en voeg de bouillonblokjes toe.
 4. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken, tot alle groenten gaar zijn.
 5. Blend in de blender of met een staafmixer.
 6. Werk voor het opdienen af met een theelepeltje kruidenkaas in elke kom.

Smakelijk!

tweedefoto

 

You may also like2 thoughts on “Romige paprikasoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *