Romige bloemkoolsoep met rode linzen

Bloemkool soep met rode linzen. Hier ben ik weer met een nieuw soep receptje! Jullie lijken ontzettend mee te genieten van mijn spontane soepfilmpjes op Instagram, dus wanneer ik kan zet ik nieuwe combinaties graag op beeld zodat het recept op de blog ook een leven kan krijgen. Deze bloemkoolsoep is heerlijk winters en vullend, ideaal voor koudere dagen zoals we al hebben gekend.

Bloemkool is een dankbare groente om mee aan de slag te gaan, op zoveel gebieden. Je kan er curry’s mee maken, pizza bodems, sauzen, noem maar op! En het is het hele jaar rond gemakkelijk verkrijgbaar. Echt een groente van bij ons dus. Bloemkool is zo veelzijdig omdat je er bijna elke smaak aan kan geven die je maar wil, wat (helaas) dus wil zeggen dat bloemkool op zichzelf niet altijd even veel smaakt heeft. Dat geeft natuurlijk niet! In dit soepje pimpen we daarom de klassieke bloemkoolsoep met een handvol smaakmakers om de soep wat feestelijker te maken.

Bloemkoolsoep: de smaakmakers

Hoewel ui en look niet altijd noodzakelijk zijn voor soep, geven ze hier een extra laagje smaak dat ik een meerwaarde vind. Kijk vooral naar wat je in huis hebt. Om de soep een vullender maal te maken doe ik er rode linzen bij die plat gekookt worden tijdens het sudderen in tegenstelling tot de bruine linzen die hun structuur wel behouden. Rode linzen zijn dus een ideale manier om op een plantaardige wijze wat extra vitaminen en eiwitten aan je soep toe te voegen.

Tot slot kies ik voor een exotische twist door een lepeltje currypasta en een blik kokosmelk toe te voegen. Bak je currypasta altijd even mee voor je het water toevoegt. Zo kunnen de smaken van de pasta goed vrijkomen. Welke kokosmelk je gebruikt maakt niet zo veel uit, kies voor een light variant als je graag wat minder vet wil toevoegen of kokosroom als het extra decadent mag zijn.

Recept afdrukken
5 van 7 stemmen

Bloemkool soep met rode linzen

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 100 gram rode linzen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel (rode) currypasta
  • 1 blik kokosmelk

Instructies

  • Snij de bloemkool in roosjes. Hak de ui en look grof.
  • Zet een grote soeppot op een middelhoog vuur. Voeg een klein beetje olie toe aan de pan en voeg de groenten toe. Roerbak voor ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de currypasta bij en bak een minuutje mee tot de currypasta geurig wordt.
  • Voeg dan kokend water toe tot de bloemkool net onder staat. Voeg ook de linzen toe en het bouillonblokje. Kook voor ongeveer 15-20 minuten tot de bloemkool en linzen gaar zijn.
  • Voeg de kokosmelk toe en draai het vuur uit. Blend de soep fijn of laat er nog wat stukjes in: wat je lekker vindt! Kruid met peper en zout en serveer meteen.

Eet smakelijk! X Ellen

Nog op zoek naar meer lunch recepten? Geen probleem, I’ve got you! Op de lunch pagina vind je meer dan voldoende inspirerende recepten.

Maakte je dit of een andere Kokerellen recept? Dan zou ik het geweldig vinden moest je een rating en/of review achterlaten onder het recept!

En ben je benieuwd wat ik op dit moment aan het koken ben? Vergeet me dan niet te volgen op Instagram.

You may also like



8 thoughts on “Romige bloemkoolsoep met rode linzen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept